Když se v pondělí v podvečer potácel na mol opilý Skamene ulicemi Podskalí v Praze takovým způsobem, že chodci před ním zděšeně uskakovali, rozhodně se nejednalo o jeho první alkoholový exces. Tento démon ho v minulosti připravil o práci, o peníze a málem kvůli jeho pití zkrachovala i jedna firma.

„Skamene si před časem založil se svým společníkem stavební firmu. A tento společník mu dal padesát tisíc korun, které byly na platy jejich zaměstnanců. Skamene je měl jim ihned odnést. Bohužel to nevydržel, cestou si skočil na pivo, a skončil šíleně opilý na ulici, kde samozřejmě o všechny peníze přišel. Ta jejich stavební firma kvůli tomu tehdy málem zkrachovala,“ popisuje historku jeden z jeho kamarádů. Podobně děsivý zážitek si ale odnesli i členové fotbalové klubu celebrit Arabela, za který Skamene občas hraje.

„Pan Skamene přijel spolu s Arabelou k nám na akci do Městce Králové. Ačkoliv měl vystoupit na pódiu se svým představením, tak se před tím tak opil, že když jsem za ním přišel do šatny, tak úplně na plech spal na stole a nedalo se s ním ani hnout,“ popisuje hororový zážitek pořadatel tehdejší akce. „Bohužel je to pravda. Byla to strašná ostuda. Tehdy jsme museli k šatně přistavit dodávku, do které jsme Romana naložili a odvezli domů, aby ho nikdo neviděl a nebylo to ještě horší,“ přiznává jeden ze spoluhráčů Skameneho.

Fotogalerie
7 fotografií

„Ty historky, co Roman dělal v opilosti, ze začátku působily legračně, jenže časem se z nich opravdu stal spíše horor. To se snad ani nedá vyprávět, co všechno vyváděl,“ potvrzuje pravdivost příběhu i bývalý nejlepší kamarád Skameneho Luděk Sobota. Ten herce dokonce pro problémy s alkoholem musel vyhodit ze svého divadla. Dokonce mezinárodní alkoholovou ostudu si před více jak rokem udělal herec na zájezdu v Turecku.

„Nejprve se u bazénu opil tak, že si lidé z personálu mysleli, že má mrtvici a museli přivolat lékaře. Když ho pak odvlekli úplně na mol na pokoj, tak se tam dokonce pomočil. Vedení hotelu si pak na něj stěžovalo vedení celé výpravy. Vrchol byl na konci zájezdu na letišti, kdy se zjistilo, že opět úplně ožralý Skamene ztratil letenku,“ vzpomíná na Skameneho turecké vystoupení jeden z jeho bývalých kolegů.