Herci a baviči prý vadí štěkot jejích psů. „Spory se vlečou už pět let, od doby, co maminka domek koupila,“ řekla Blesku dcera žalované Denisa Novotná (21). „Pan Izer si stále stěžuje, že ho obtěžuje štěkání psů i náš pobyt na zahradě,“ konstatovala Denisa.

Sousedské vztahy jsou i mimo zimu na bodu mrazu
Autor: Dana Kolářová, Jiří Hadač

Zdeněk Izer se ke kauze odmítl vyjádřit. „Nechci o případu mluvit, nechci, aby se cokoli psalo,“ řekl bavič nakvašeně a vůbec nepřipomínal oblíbeného komika. Přitom o svých sousedech rád hovoří i v televizi – například v pořadu Uvolněte se, prosím.

To Denisa je sdílnější. „Nesměla jsem si na naší zahradě uspořádat svatbu. Izer mého budoucího manžela vyhodil, když se za ním přišel domluvit. Sousedovi vadí naše grilování, vyhazuje nám návštěvy. Asi padesátkrát volal na policii, že u nás štěkají psi a že pouštíme nahlas hudbu. Nic z toho se na místě nepotvrdilo, tak podal na matku žalobu,“ říká Novotná.

Miloslava Průšová chová na zahradě sedm psů, ale Zdeněk Izer patří taky k milovníkům zvířat a sám má tři. Navíc i okolní sousedé mají doma němé tváře. Těžko odhadnout, jak se soud s touto kauzou vypořádá.