„Hodilo mě to do naprosté deprese. Celou tu dobu utlačování, útrap a nesvobody jsem musela znovu prožít,“ svěřila Blesku oblíbená herečka.

Nový snímek totiž není žádná hořká komedie, na kterou jsou diváci od Hřebejka zvyklí. Jde o drama o udavačství a spolupráci s StB. „Když jsem si scénář četla, tak mě nenapadlo, že by ve mně mohl vyvolat tolik vzpomínek a pocitů. Číst a hrát jsou ale dvě odlišné věci,“ vysvětlila herečka, která si v celovečerním filmu zahrála naposledy v roce 2007.

Fotogalerie
3 fotografie

I sám režisér přiznává, že divák může být z jeho nového snímku chvílemi na rozpacích. „ Možná to pro některé bude trochu náročné. Vzpomínat na tu dobu. Myslím si, že snad tento snímek přišel v pravý čas,“ řekl Hřebejk.

Premiéru si nenechala ujít kromě hlavních postav ani herečka Miluše Bittnerová, která dokonce poprvé zapózovala i s manželem. „Nikdy jsme se na veřejnosti nepotřebovali ukazovat. Štve mě ale, že média tolik o mém muži spekulují. Dokonce mě párkrát novináři spojili s někým jiným. Naposled to byl jeden rekvizitář,“ vysvětlila herečka.

Její seriálová kolegyně Monika Zoubková se na představení dobelhala o holi. „Poranila jsem si kotník při divadelním představení. Jsem ale ráda, že jsem přišla, protože fi lm byl opravdu skvělý. Pan Hřebejk opět nezklamal,“ řekla herečka.