Finanční úspory dolehly na další pořad Novy. Vedení televize rozhodlo o tom, že po 15 letech vysílání definitivně skončí týdeník Na vlastní oči, který se stal nejdéle vysílaným publicistickým pořadem v Česku.

"V pondělí nám to, že pořad končí, oznámil ředitel sekce zpravodajství a publicistiky Martin Ondráček. Sdělil nám, že pořad ruší z důvodů finančních úspor," uvedla pro Blesk.cz teď již bývalá vedoucí projektu a reportérka pořadu Marcela Sobotková.

Na vlastní oči se měly na obrazovku vrátit na přelomu ledna a února 2010 poté, co se v dubnu letošního roku přestaly vysílat údajně kvůli nízké sledovanosti. Pracovalo se proto na inovaci pořadu. Mezitím však z projektu po Radku Johnovi odešla i další z hlavních hvězd, reportér Josef Klíma. Zbylý tým se pak rval o to, aby Na vlastní oči z obrazovek nezmizely, marně.

"Informace o zrušení pořadu mě zaskočila, asi stejně jako všechny mé kolegy z týmu. A po 13 letech práce v tomto pořadu cítím určité zklamání z toho, že definitivně skončil," řekla Sobotková.

´Na dlažbě´ tak kromě ní skončili i reportéři Petra Majerová, Stanislav Motl a Petr Sehnoutka. Nova jim zatím jinou práci nenabídla.