„Existoval nápad vytvořit z pořadu Na vlastní oči něco jako Víkend, akorát, že by se zabýval ožehavějšími tématy, třeba dětskou prostitucí. Jenže pilotní díl, který byl podle tohoto nápadu vytvořen a který moderovala Marcela Sobotková, dopadl katastrofálně a vedení televize ho smetlo ze stolu,“ prozradil Blesku zdroj přímo ze zákulisí. Tuto informaci nepřímo potvrdil i ředitel zpravodajství Martin Ondráček.

„Novou podobu pořadu Na vlastní oči rozhodně nestihneme dopracovat do září,“ smutně přiznal Ondráček. „Teď tak vzniká pořad, který se paradoxně bude hodně blížit původním Na vlastní oči,“ dodal náš zdroj.

Nový kabát slavného pořadu už vzniká bez jedné z jeho hlavních hvězd, reportéra Josefa Klímy. „Už jsem zachytil zprávy, že Nova ten pořad do září nestihne připravit. To podle mne buď může znamenat to, že s obnovením pořadu ve skutečnosti nikdy nepočítali, nebo že se jim nedaří najít způsob, jak dělat publicistiku jinak. Ono to totiž moc jinak dělat nejde,“ okomentoval zatím nepříliš růžový osud svého bývalého pořadu Klíma.