Zřejmě není v Česku populárnější moderátor než Marek Eben. A nejlépe to vědí v České televizi. Hlavně díky kultivovanému projevu Ebena se z taneční soutěže Star Dance stal tak úspěšný pořad, který dělal rekordy ve sledovanosti.

A když se televize rozhodla ve formátu pokračovat se změnou, že hvězdy už nebudou tančit nýbrž zpívat duety, tak nějak se automaticky počítalo s tím, že bude pokračovat i Marek Eben.

Fotogalerie
6 fotografií

Jenže ten udělal České televizi čáru přes rozpočet. Nabídku, kterou mu Kavčí hory udělaly, totiž smetl ze stolu. „Přitom Česká televize ví, jaká je cena Marka Ebena a tomu odpovídala i nabídka, jakou mu učinili. Stal by se historicky nejlépe placenou hvězdou televize. Jenže i přes exkluzivní honorář to odmítl,“ prozradil zaměstnanec České televize, který byl vyjednávání přítomen.

„Je pravda, že pořad duety bude s Terezou Kostkovou uvádět Aleš Háma. Pan Marek Eben v tomto pořadu jako moderátor vystupovat nebude,“ nepřímo potvrdilo informaci o „nedohodě“ tiskové oddělení veřejnoprávní televize.