Téměř dvacet let patřil k nejlepším československým zpěvákům, hrál jeden koncert za druhým, a když měl dobré období, zvládl složit i třicet textů. Pak ale přišly drogy, deprese, těžké zdravotní problémy, a dokonce i pokus o sebevraždu.

Müller se tak před třemi lety kvůli těžkým depresím a zdravotním potížím téměř úplně stáhl z očí veřejnosti a oznámil, že končí. To ovšem zpěvákovi, který v minulosti užívání drog přiznal veřejně, dlouho nevydrželo. Už loni vystoupil na třech letních festivalech. „Neměl jsem to říkat, měl jsem skončit a odejít! Jenže nastal problém, kam odejít. Člověk musí z něčeho žít,“ přiznal důvod návratu zpěvák.

Jeho loňský hudební návrat však moc povedený nebyl. Na festivalu Pohoda Müller sklidil jen kritiku. Předvedl roztřesený hlas, výpadky textu a recitaci místo zpívání. „To bylo opravdu strašné,“ shodovali se tenkrát zklamaní fanoušci. Další dvě vystoupení, která zpěvák loni odehrál, už byla o poznání lepší.

Nyní se Müller vrací s novým turné. Už 4. října bude mít první koncert v Brně a dalších pět v České republice. Teprve pak se ukáže i slovenským fanouškům.