Blesk.cz přináší to nejlepší z možná posledního rozhovoru se slovenským bouřlivákem Richardem Müllerem...

O nemoci

"Když jdu nemocniční chodbou představuji si, že každý z těch lidí, se na mě dívá. Mám chuť se postavit nakonec a zakřičet: Lidi já jsem normální člověk, jsem jen nemocný…"

O psychice

"Moje psychika je velmi křehká. Někdy mám chuť někam přijít, být velkohubý a užít si to. Ale jindy jsem zastrčený doma a dívám se na bednu. Převažují ty druhé případy."

O dětech

"Rodina je pro mě strašně bolavá věc. V okamžiku, kdy ztratíte denní kontakt s někým koho milujete, tak je to nenahraditelné."

O odpouštění

"Moje děti (Müller má dceru Emu (18) a syna Filipa (15) se slovenskou moderátorkou Soňou Müllerovou (47)) vypadají jako by mi to pomalu odpouštěly. Je jim osmnáct a patnáct, snad je tam, dobrá perspektiva, že mi to odpustí. Ale to je slabá satisfakce."

O sobě…

"Nejsem člověk hodící se do showbusinessu, myslím fyzicky. Raději bych měl o třicet kilo míň.“

O soukromí

"Soukromí se nedá uhlídat. To najednou nemáte. Největší radost mám, když jsem v zahraničí, tam se dokážu uvolnit. Souvísí to i s faktem, že mám dva metry, přes sto kilo, kdekoli se objevím, vidí mě. Nemůže se schovat za čepice a velké černé brýle."

O návratech

"Neměl jsem to říkat, měl jsme skončit a odejít! (Müller před dvěma lety oznámil konec kariery. Teď natočil novou desku, za kterou sklízí obdiv kritiky) Jenže nastal problém kam odejít. Člověk musí z něčeho žít.

O budoucnosti

Já ale nemám budoucnost…

Před rokem skončil Richard Müller dvakrát v nemocnici. Vážné psychické a zdravotní problémy ho skoro zabily!

"Byl jsem blízko smrti," uvědomoval si nejhorší životní období.

Oznámil konec kariéry a od té doby se ukrýval před světem. Müller se již dříve přiznal k závislosti k drogám, kvůli kterým se pokusil o sebevraždu.

Teď se ale vrátil se na hudební scénu, koncertuje fotografuje, cestuje, utužuje vztahy se svými dětmi.

Co si o Richardu Müllerovi myslíte vy? Diskutujte! Zajímá nás váš názor!

Celý rozhovor najdete v časopise Reflex.