Jak Blesku potvrdila zpěvaččina kolegyně a kamarádka, největší obavy měli z toho, že se agresivní karcinom z prsů začne šířit dál. „Nebojím se ani tak zákroku, jako následné chemoterapie,“ řekla před pár dny zpěvačka kolegům v Českém rozhlase, kde měla svůj pravidelný pořad.

Pro zpěvačku bylo bolestné vzdát se hudebního vzpomínkového pořadu. Jeho přípravou doslova žila. „Do konce srpna s Naďou nepočítáme, musí se dát napřed zdravotně do pořádku,“ shodují se kolegové Urbánkové. Jak ale dodávají, sama zpěvačka už nevěří, že by ještě někdy zvládla pravidelnou rozhlasovou rubriku. Před měsícem, kdy lékaři u zpěvačky zjistili rakovinu obou prsů, se jí zhroutil svět.

Byla to rána, kterou nečekala ani v nejhorších snech. Protože je ale bojovnice, rozhodla se osudu nepoddat. Podle informací Blesku se ještě tento týden svěří do rukou nejlepších odborníků a věří spolu s dcerou Janou Fabiánovou, že nemoc přemůže. Příkladem jí může být třeba herečka Marta Vančurová, která se stejnou nemocí válčila před deseti lety. „Člověk se nikdy nesmí vzdávat dopředu,“ nechala se tehdy slyšet Vančurová. Urbánkovou bezprostředně po rekonvalescenci z operace čeká náročná chemoterapie, které se tak obávala. Podle lékařů se může spolu s ní podrobit i ozařování, které by mělo zničit zbývající nádorové buňky.