Nejdříve málem uhořela ve vlastním bytě, pak téměř po měsíci léčby v Nemocnici Na Františku přešla do Psychiatrické léčebny v Bohnicích. A nyní? „Hana Brejchová má u nás velký dluh za nájem,“ řekl Blesku zástupce finančního oddělení na Městském úřadě Prahy 7.

Bez peněz, bez majetku, bez vlastního bydlení, jen s dluhy. Tak vypadá nyní život kdysi slavné a pohledné herečky Hany Brejchové. „Po Brejchové se shánějí na městském úřadě, dluží tam nějaké peníze a oni vůbec netuší, kde ji hledat,“ řekl Blesku soused herečky. „Ani lidé v domě neví, kde by mohla být, od požáru se tam neukázala. Na dveřích je petlice a nikdo v jejím bytě téměř půl roku nic nedělá,“ dodal soused, který přiznal obavy, jestli je Brejchová vůbec v pořádku. Dokonce ani vlastní rodina o herečce nemá více informací.

„Vůbec netuším, kde teta bydlí a jak na tom je,“ řekla Blesku dcera slavnější sestry Jany Brejchové (69) Tereza Brodská (41). „Brejchové jsme u nás připravili pro nezaplacený nájem splátkový kalendář. Nejde o malý finanční obnos, ale přesnou částku říci nemůžeme. K tomu musí být předložena plná moc,“ dodal Blesku zástupce finančního oddělení na Městském úřadě Prahy 7. „Nyní celou věc řešíme s dcerou herečky, ale přímo s Brejchovou jsme ještě v kontaktu nebyli,“ dodal zástupce finančního oddělení.