Na peníze si však vzpomíná jen matně, o ty se tehdy starala její maminka. Zato jí v paměti hluboko utkvěli herečtí velikáni nebo také nehoda, když při natáčení spadla pod auto.

Fotogalerie
1 fotografie

Kolik jsem dostala za roli té zvědavé Milušky, dcery pana předsedy družstva? Děti měly maximálně nějakých tři sta korun za den. A něco mi říká sedm tisíc za celý seriál. Jako šestiletej prcek z Chalupářů však máte akorát přání být s rodiči a nechodit do školy,“ odpověděla Nedělnímu Blesku Bočanová, která tenkrát nestačila plně vnímat, jak velké herecké hvězdy má nablízku. „Na seriál koukám a brečím. Hned když slyším Když máš v chalupě orchestrion s Waldemarem Matuškou,“ netají slzy z nostalgie herečka.

„Pamatuju si moc dobře Josefa Kemra, Jiřího Sováka, Josefa Hlinomaze. Pro mě to byli strejdové, kteří jsou zároveň herci. Ani mi nepřišlo, jaké to jsou hvězdy. Spolu s Vladimírem Menšíkem či Josefem Vinklářem to byli extrémně skromní lidé,“ rozplývá se nad hvězdným obsazením Bočanová.

Pád pod auto
„Fungovala tam úžasná disciplína. Vím, že herci byli vždycky perfektně připraveni. Koukala jsem, jak sedí v klidu a bez nervozity se učí texty. Mezi sebou vymýšleli vtipy, kterým pak dávali konečnou podobu. Přišlo mi, že dříve se při té jejich práci věnovala pozornost maličkostem, detailům,“ odpozorovala Mahulena.

Sama se však dostala do situace, kdy to herecky přepískla. „Spadla jsem pod auto herci Čestmíru Řandovi. My děti jsme měly vedle mercedesu běžet a já taková soutěživá jsem chtěla být vpředu mezi prvními. Ujela mi noha po štěrku a zalítla jsem mu pod auto,“ vzpomíná herečka na svůj první herecký karambol.

Jizva na celý život
Ten další už nebyl na jedno ošetření a poznamenal ji už viditelně na tváři. Točila v komedii Bohoušův syn (1975), kde hráli Sovák, Menšík Miloš Kopecký. „Ten bernardýn seděl v trabantu kombíku, kde měl pelíšek místo zadních sedaček. Furt jsem ho tam chodila otravovat, hladila ho a pusinkovala. Když jsme se mazlili, panička něho zavolala: Vodička! Pes se chtěl napít, jenže s otevřenou pusou mě tím tesákem vzal přes hlavu. A já byla bohatší o 32 stehů,“ vybavuje si svůj úraz herečka. „Operoval mě doktor Křeček, který měl doma dva křečky, Radúze a Mahulenu!“ směje se Mahulena. „Mám tak celý život jizvu, čáru na hlavě, no a co! Živila jsem se a živím obličejem a nikomu to nevadí. Mně taky ne, já na sobě nijak výrazně nelpím,“ tvrdí Mahulena, která se jako dětská hvězda objevila ještě v seriálu Lucie, postrach ulice (1983). „To už si zřetelně pamatuju, že jsem si za něj koupila stan. Klasické áčko, v němž zespodu teklo. Jestli si máma nechala půlku, nevím. Mě to tenkrát nezajímalo.“

Bočanová se teď pohybuje ve světě pohostinství. V penzionu v MalýchČíčovicích dokonce čas od času »pingluje «. „Pomáhám na place. To, že pracuju v televizi, neznamená, že jsem kráva, která neumí pracovat,“ říká nejmladší hvězda legendárních Chalupářů.