„Nikdy jsem si nepředstavovala, že takhle my tři někdy poletíme domů. Waldovo tělo bylo sice v jiné části letadla, ale jeho duše byla s námi na palubě. Dokonce jsme s Waldíkem cítili, že je táta s námi,“ řekla Blesku Olinka.

„My na tohle se synem věříme. Waldova duše nás nikdy neopustí,“ dodala. Přestože v letadle strávila nekonečné hodiny, usnout nemohla. „Jen chvílemi jsem krátké minutky klimbala. Protože jsme se balili tak narychlo, ani jsem si nestačila vzít nějaké prášky,“ svěřila Blesku Matušková.

Fotogalerie
3 fotografie

V letadle to byl prý neuvěřitelně zvláštní a smutný pocit. „Byli jsme nad oblaky a já neustále koukala na ten svět dolů a nevěřila jsem, že tohle je poslední Waldemarova velká pouť,“ vybavuje si Matušková.

V Řitce u známých prý ale nekapou jenom slzy. „Samozřejmě vzpomínáme ve smutku, hovor se pořád stáčí na něj. Také si ale připomínáme veselé historky s Waldou. Tak by to on také chtěl,“ řekla Blesku Olga.

Waldemar, jehož tělo zůstane až do obřadu uložené v pražském strašnickém krematoriu, bude podle ní skutečně pochován v urně na Vyšehradě. „Pro mne i pro Waldu je to obrovská pocta, že bude uložen zrovna na takovém slavném místě,“ přiznala dojatě Matušková. Vybírat si mezi hroby určitě nebude. Vezme prý ten, který vybral pro Waldu Petr Kratochvíl.

„Petr byl a je naše rodina. Věřím mu,“ vzkazuje Kratochvílovi, který do Řitky ve středu přijel po jejím příletu jako první.