Obří hudební kabaret Fontána pre Zuzanu, který už tento čtvrtek zavítá i do pražské Tesla Arény, je jedním z největších muzikantských projektů roku. A tomu odpovídají i honoráře největších hvězd.

Fotogalerie
9 fotografií

Více jak čtvrt milionu korun – přesně 270 tisíc – inkasuje za jedno vystoupení na turné Fontány pre Zuzanu Lucie Bílá a také Jožo Ráž. Lídr legendárních Elánů se už také dokonce nechal slyšet, že peníze jsou to jediné, kvůli čemu koncertuje.

Další příčky v tabulce honorářů obsadil Palo Habera a Vašo Patejdl. „Každý z nich dostane za jedno vystoupení 160 tisíc korun,“ prozradil Blesk.cz jeden z producentů velkolepého turné, které navazuje na slavnou filmovou trilogii Fontána pre Zuzanu.

Poněkud překvapivě nízký honorář má za své vystoupení nejmladší hvězda turné Ewa Farna. Ta za jedno představení bere „pouhých“ 40 tisíc korun, což je téměř sedmkrát méně než Bílá. „Někoho tak velký rozdíl udiví, ale je to prostě tak. Ewa tam zpívá méně než ostatní a taky prostě při všech jejích úspěších pořád stojí na začátku kariéry. A výše honoráře se dost často určuje i za zásluhy,“ vysvětluje náš zdroj.

Nikdo z hvězd nechtěl výši svého honoráře oficiálně potvrdit. "Takové věci jsou součástí obchodního tajemství," odbyl nás manažer skupiny Elán.

Jak moc se výše odměn odráží na předvedených výkonech, mohou lidé posoudit už tento čtvrtek v pražské Tesla Aréně. Pak se celý ansábl přesouvá ještě do Plzně.