Hlavně díky roli v kultovní sérii filmů Fontána pre Zuzanu a ve dvou dílech Básníků, kde si střihla nezapomenutelnou postavu Píšťalky, se z Evy Vejmělkové stala sexuální ikona Čechů...

Jenže pak se místo další kariéry stáhla do domku v Havířově, kde svému manželovi, slovenskému režisérovi Dušanu Rapošovi (56) vychovává dvě dcery – Taru a Ritu.

Fotogalerie
10 fotografií

„Být dobrá máma je o dost více, než být vystresovaná herečka,“ vysvětluje Vejmělková důvody, proč žije v ústraní. Jenže teď je na pódiích zpátky. Neodolala totiž nabídce na hudební návrat „staré party“ z filmů Fontána pre Zuzanu.

Spolu s Palo Haberou a dalšími herci a zpěváky z filmu vystupuje na velkolepé hudební show Fontána pre Zuzanu. A její fanoušci se nestačí divit. Vejmělková se totiž na pódium dostavila s ještě bujnějším poprsím, než které měla předtím. „Tohle je normálně česká Pamela Anderson,“ neskrýval své nadšení z vnadů Vejmělkové jeden z návštěvníků pondělního koncertu Fontáne pre Zuzanu v Olomouci. Do konce měsíce navíc stihne ještě Vejmělková vystoupení v Praze a Plzni.

„Opravdu návrat nechystám. Tohle ale byla nabídka, která se nedala odmítnout,“ vysvětluje Vejmělková svůj nečekaný comeback. Ten se rozhodla užít ve vší parádě – některé modely, ve kterých se totiž ukázala na pódiu, by spíše než matce dvou dětí slušely nějaké domině.