V soutěži jste přiznala, že vztahy s dětmi zničily vaše manželství, byl to jediný problém?

Nebyl, před osmi lety jsem se přidala ke křesťanské sektě, oficiální název je Křesťanské společenství. Je to seskupení, které lidem doslova vymývá mozek.

Jakým způsobem?

Učili nás, abychom se téměř nestýkali s okolním světem, a především s rodinou. Ostatní podle nich nevěřili tolik v Boha jako my, tak si nezasloužili naši pozornost. Chtěli po mně, abych říkala, že už nebudu se svými blízkými, že musím být jen s Bohem. Dokonce jsem přestala pracovat.

Jak jste to tedy dělala, to jste přestala bydlet s rodinou?

Úplně ne, ale hodně víkendů jsem trávila v sektě, odjeli jsme někam do přírody a tam jsme se modlili a nic neřešili, protože všechno za nás řešil Bůh. V týdnu jsem chodila na společná shromáždění.

A kolik máte dětí?

Celkem mám čtyři děti. Jednu nejstarší dceru, té je dnes 36, a pak tři kluky. Nejstaršímu je 33 a pak 20 a 16.

Ty poslední dva nebyli v té době ještě plnoletí...

Byla jsem jak robot. Uvařila jsem, uklidila, ale to bylo vše. Nejstarší syn začal brát tvrdé drogy a řekl mi, že to bylo na protest, abych si jich začala více všímat. Já se jen modlila a čekala, až mu z toho Bůh pomůže. A nejmladšího syna jsem brala s sebou, dnes toho lituji.

Jak jste se z té sekty dostala?

Můj nejstarší syn mi vyčítal mé chování a já si uvědomila, že se chovám divně, a odešla jsem. Je to pořád ve mně, ale chodím pravidelně k psychologovi a snažím se být zase normální.