A s těmi se poté, co zavrhla televizní zprávy, prý roztrhl pytel.

„Ano, nabídek na moderování mám spoustu a dost mě to uspokojuje. Společenské akce moderuji už deset let a pořád mě to nepřestalo bavit,“ svěřuje Adamcová a dodává: „Samozřejmě, že se teď musím přizpůsobovat hlavně dětem. Pečlivěji zvažuji, co mohu a co nemohu zvládnout. Máme ale naštěstí babičku, tak mi v práci nic nebrání.“

Peníze ale nejsou hlavní motivací. Kdyby Jana nadosmrti nic nedělala, režisér Jiří Adamec ji s dvěmi dětmi dokáže zaopatřit přímo nadstandardně. „Byl by i rád, kdybych zůstala doma, to já ale nedokážu,“ přiznává Jana, která nemá na finanční odměny rozhodně přemrštěné požadavky. Když se rozhodla ze dne na den zaskočit za nemocného Martina Zounara, spokojila se s jeho 20 tisíci za odmoderování večera.

„Výše honoráře je vždycky věc dohody mezi pořadatelem a účinkujícím. Honorář by měl záviset především na typu pořadu, na vzdálenosti místa akce a na jeho časové náročnosti. Z vlastní zkušenosti ale vím, že míň je víc,“ míní Adamcová, která šroubování honorářů doslova nenávidí.