Topolánkova šílená jízda: V obci jel 160! Čtěte ZDE.

Fotogalerie
8 fotografií

Legendárním postrachem řidičů je samozřejmě moderátor Leoš Mareš. Drahá auta miluje, ale opatrnost mu nic neříká. U Českých Budějovic má dokonce "svoji" zatáčku. Zasloužil se o ni před pěti lety, kdy v ní - prý během telefonování - havaroval. Pořádné otisky svých pneumatik zanechal například i v Bílovci na Novojičínsku, když při otáčení najel na vyvýšený obrubník a poškodil vozidlo a dopravní značku.

Z politiků se loni v listopadu "předvedl" bývalý ministr vnitra Ivan Langer (ODS). Při předávání nových škodovek policii na Masarykově okruhu v Brně posadil svého syna Patrika (3) na zadní sedadlo pomalované oktávie, kde však chyběla podstatná věc – dětská autosedačka! Usedl vedle synka, který byl sice připoutaný bezpečnostním pásem, ovšem v zákonem předepsané sedačce rozhodně neseděl, a nový stříbrný policejní vůz tryskem vyrazil na trať! To, že svým přístupem porušuje zákon o provozu na pozemních komunikacích, zjevně ministrovi vnitra nevadilo... Více čtěte zde.

Své dítě mohl ohrozit i režisér Jaroslav Brabec. Loni v prosinci vezl z porodnice milenku Olgu Menzelovou a jejich dceru Aničku. V jednu chvíli nerespektoval dopravní značku a vjel v protisměru do jednosměrky. Mohl tak ohrozit teprve sedmidenní miminko, usazené v sedačce na "sedadle smrti" vedle řidiče. Více čtěte zde.

Rekordmanem mezi celebritami, co se dosažené rychlosti týká, bude asi fotbalista Milan Baroš. Na dálnici mezi mezi Ženevou a Lyonem ho francouzská policie načapala, jak jede 271 km/h! Jeho vysvětlení bylo úsměvné: Prý chtěl příteli, kterého v autě vezl, předvést zvuk motoru.

Rychlé jízdě na silnici však neholdují jen muži. Taková Ilona Csáková by mohla vyprávět... V prosinci 2007 ve vysoké rychlosti nezvládla zpěvačka řízení a nabourala na pražských Vinohradech čtyři auta. Způsobila škodu 300 tisíc korun. Sama pak vyvázla dost lehce - úředníci pražského magistrátu jí uložili nejnižší možnou pokutu danou zákonem - 25 tisíc korun.

Loni v září nabourala v Praze 4 svůj černý SUV tanečnice a herečka Anife Hassan Vyskočilová. Ta zřejmě zvládá lépe břišní tance než řidičské umění. "V podjezdu u hotelu Corinthia narazila do vozu lakýrnické služby, který jel ve správném směru," řekl tehdy Blesku.cz svědek nehody.

Z těžké havárie se před rokem dostával zpěvák Daniel Landa. Svou vášeň pro rychlou jízdu si však dopřává jako závodní jezdec rallye, přičemž "normální" řidiče neohrožuje. Loni v dubnu havaroval při druhé rychlostní zkoušce Mogul Rallye Šumava.

Rychlou jízdu zapojil Landa i do své tvorby - viz jeho hit "Šance":