Když se novináři Borhyové ptali na TýTý na datum jejího návratu k moderování Televizních novin, vždy se jen rozpačitě usmála a řekla: „Vrátím se už brzo!“

Jenže jak to, že hvězda jejího kalibru stále ještě nezná datum svého návratu, když už o něm mluví několik týdnů? „Na Nově se kolem jejího návratu rozpoutala trochu válka. Ona by se ráda vrátila co nejdříve, jenže má tady řadu odpůrců. Za prvé je Borhyová objevem Železného a řada lidí, kteří s ním byli spojeni, teď na Nově skončilo. Jako třeba Radek John,“ vysvětluje jeden ze zaměstnanců zpravodajství na Nově.

„A za druhé televize na Borhyovou tlačí, aby ještě trochu zhubla, což se jí zatím příliš nedaří, takže i to má na její návrat vliv,“ dodává náš zdroj.

Veřejným tajemstvím je také fakt, že Borhyová zrovna nepatří mezi oblíbenkyně ředitele zpravodajství Martina Ondráčka. Ten má mnohem vřelejší vztah spíše k Markétě Fialové a Michaele Ochotské.

Výhodou populární moderátorky je ale skutečnost, že za ní stojí několik jiných vlivných lidí ve vedení nejsledovanější televize. I proto Borhyová sebevědomě tvrdí: „Míša Ochotská je fajn holka, ale místo vedle Raye Korantenga je moje a já ho chci zpátky. A to co nejdřív.“

Vyhraje nakonec populární Lucie svůj boj?