Není peněz na rozhazování. S módními přehlídkami to jde z kopce. „Získat kvalitní zakázku, a ještě dobře ohodnocenou je dnes téměř nemožné,“ shodují se modelky.


Kateřina Konvalinka-Průšová (25)
Miss ČR 2002

Smetanová pleť Katky Průšové
Autor: Jiří Hadač


Modelka kdysi nemohla chybět na žádné módní přehlídce, ale teď jako by se po ní slehla zem. Ale pravda je jinde. „V Čechách téměř vůbec nepředvádím, není tady práce, a to mluvím i za ostatní modelky. Všeobecně je od Nového roku míň a míň přehlídek. Zrušila se mi v lednu jedna přehlídka v Obecním domě kvůli tomu, že se nesehnalo dostatek peněz,“ řekla Blesku Průšová, která za prací jezdí do Polska nebo Německa.


Renata Langmannová (22)
Česká miss 2006

252684:gallery:true:true

Přestože Langmannová patří k často vyhledávaným modelkám, poslední dobou si stěžuje na nedostatek práce. „Dřív jsem měla každou chvíli přehlídku, ale letos je to bída. Už se mi několikrát stalo, že jsem měla dopředu nasmlouvanou přehlídku, a nečekaně mi ji zrušili,“ popisuje své rozčarování s nejistou prací Langmannová.


Kateřina Sokolová (20)
Miss ČR 2007

Kateřina Sokolová bodovala i v Itálii
Autor: Jiří Černohorský

Modelka přestala zkoušet štěstí na domovských přehlídkových molech a vyrazila do zahraničí, kde si královské honoráře za přehlídky nebo focení nemůže vynachválit. „V Čechách nemám tolik nabídek jako ze zahraničí. Nejdříve jsem to zkoušela v Itálii, kde jsem nečekala, že se mi bude tak dařit. A teď je na řadě Turecko,“ dodala Sokolová.


Martina Dvořáková (25)
finalistka Miss ČR 2004

Martina Dvořáková v bílém prádle
Autor: BLESK

Modelka, která je často vyhledávaná na předvádění spodního prádla, také na vlastní kůži pociťuje ekonomickou krizi. „Je to cítit, že je to slabší než v minulých letech. Pořadatelé šetří, kde mohou, a raději vezmou neznámé modelky, které to odchodí takřka zadarmo, a pak pro nás nezbývá žádná práce,“ stěžovala si Dvořáková Blesku.


Miss Doleželová (22)
Miss ČR 2004

Jana na sexy černobílé fotce
Autor: Jakub Ludvík

Jana Doleželová definitivně odstavila modeling na druhou kolej. Před časem prohlašovala, že vytěsní své aktivity v modelingu na úkor farmacie, kterou vystudovala. Teď konečně přiznala proč.
„V modelingu v poslední době klesly honoráře a už to není, co to bývalo dřív,“ prozradila Blesku doktorka farmacie. Za honbou většího výdělku se paradoxně vrhá do jiného oboru. Čím dál tím častěji je vidět za mikrofonem coby moderátorka. „Módní přehlídky mám sporadicky, moderováním si vydělám víc,“ přiznává.