Co tvrdí, je jedna věc, ale realita na módních molech u nás je ale trochu někde jinde.

Po módních molech se i v Čechách neustále prochází krásky kost a kůže. Renata Langmannová (22), Taťána Kuchařová (20), Lucie Hadašová (22) nebo Romana Pavelková (24).

Tyto krásky, které mají viditelnou podváhu, a přesto jsou hvězdami většiny módních přehlídek u nás.
Nutno ale podotknout, že za trendem ultraštíhlých modelek se zahraničím stále silně zaostáváme a požadavkům AED jsme skoro nejblíže. V Čechách se předvádějí modely konfekční velikosti 36 a 38.

Na prestižních módních přehlídkách v zahraničí by se nám vysmáli. Dívky velikosti 38 by mohly předvádět tak modely XXL. Jak má dívka v zahraničí velikost víc jak 34, je považována za tlustou.

Běžná váha u dívek 180 cm vysokých je na molech v Paříži nebo Miláně cca 50 kg. Tyto dívky mají BMI maximálně 16. Proti těm jsou přední české modelky a Miss krásně oplácané!


CO NA TO ŘÍKAJÍ EXPERTI NA MÓDU?

Jaroslava Sedláčková, módní návrhářka:

308599:gallery:true:true

„Hubené holky vyloženě nemám ráda, ani je na přehlídky nepoužívám. Radši mám ženské tvary. U předvádění večerních šatů jsou tvary důležité. Že anorektické slečny ráda nemám, je jasné i z mých autorských módních přehlídek. Na těch předvÁdějí například Zuzana Jandová nebo Iva Kubelková.

Zuzka je vysoká, štíhlá a krásně tvarovaná. Svého času taková byla i Taťána Kuchařová. Teď je moc hubená. Podle mého gusta je i Petra Němcová, která nosí mé šaty. Zákon, který by zakazoval vychrtlé slečny, je podle mě správný.

Na přehlídky šiji převážně šaty velikostí 36 – 38, to odpovídá mírám 90-60-90.“


Vasilios Apostolu, ředitel módní společnosti:

308600:gallery:true:true

„Ženská by měla být ženská. Na našich show preferujeme dívky s ženskými tvary. Nepreferujeme anorektické dívky kost a kůže, které běžně chodí na molech světových módních návrhářů a předvádějí šaty velikosti 32 – 34.

Ty diváky spíš odpudí než nalákají na zboží. Z vítězek soutěží krásy mám v oblibě Zuzanu Jandovou nebo Simonu Krainovou. Jsou štíhlé, ale mají ženské tvary, a právě to se líbí i hostům přehlídek Siva collection. Ženské tvary u těchto modelek jsou vnímány pozitivněji v širším dámském publiku. I proto se snažíme volit nejpříjemnější variantu pro naše zákazníky.“


Milada Karasová, ředitelka modelingové agentury:

308601:gallery:true:true

„Žádné BMI mým dívkám neměřím. Je to zcela zbytečné. Jestli mají podváhu nebo to jsou anorektičky, mám už v oku. Stačí se mi na ně podívat. Žádná dívka od nás neměla se zdravím nikdy žádné problémy.“


Josef Klír, módní návrhář:

308602:gallery:true:true

„Mám rád, když je modelka tvarovaná. Většinu šatů mám založených na korzetu, proto požaduji, aby měla modelka prsa a žensky tvarovanou postavu. Klidně i širší boky. Určitě nejsem příznivcem patnáctiletých anorektických děvčat. Již léta pracuji s úřadující českou miss Ivetou Lutovskou, tu mám velmi rád, má nádhernou postavu. Rád pracuji se Zuzanou Jandovou nebo Veronikou Chmelířovou. Šiji převážně modely velikosti 38.“


Naďa Moravcová, módní návrhářka:

308604:gallery:true:true

„Anorektické dívky ráda nemám a na našich přehlídkách nepředvádějí. I naši zákazníci mají rádi, když jde po mole dívka s bujnými vnadami, krev a mlíko, klidně i s širšími boky.

Modelka Andrea Vránová, tvář našeho salonu, je toho příkladem.
Když dívce všude koukají žebra, moc hezky to nevypadá a šaty by se pak i hůře prodávaly.“


Věra Kocová, módní návrhářka

308603:gallery:true:true

„Na molo anorektičky rozhodně neangažuji, protože modely na nich visí jako na ramínku. Nic na jejich postavách nevynikne. Mám ráda modelky – osobnosti, které mají ženské křivky.“

Ráda pracuji s Kateřinou Stočesovou, Klárou Medkovou, Zuzanou Rosákovou nebo Lucií Váchovou.“


REKLAMA NA HLAD VERSUS BUJNÉ KŘIVKY:

Která se vám líbí víc?

Fotogalerie
1 fotografie