Těžce vydělané sumy z modelingu padly na získání nálepky »rozvedená«. "Vyplatila jsem manželovi částku v řádech několika milionů," řekla Minářová, která si užívá svobody s novým milencem a je prý šťastná.

Blesk zmapoval nejzajímavější rozvody slavných za posledních dvacet let. Ukončení manželství bývá zpravidla daleko emotivnější než samotná svatba a daleko častěji si ho slavní pamatují mnohem lépe než romantický a víceméně stále stejný svatební akt. Jaké byly?

»Nej« rozvody:

Nejvýnosnější
V roce 2005 skončil po šesti letech manželský svazek televizní moderátorky Mirky Čejkové (45) a golfisty Alana Čejky (37). Na jejich syny Alexe (10) a Felixe (7) získala Mirka, pro niž to byl už druhý rozvod, v Česku do té doby nevídané alimenty v částce přesahující čtvrt milionu korun.

Nejdelší
Podnikatel Zdeněk Bakala (48) se s americkou manželkou rozváděl úctyhodných šest let. Na vině jsou podle něho američtí právníci. „Navíc jsem podle jejich zvyklostí několik let nesměl vidět svého syna,“ nechal se slyšet známý multimilionář, který nyní žije s ředitelkou České Miss Michaelou Maláčovou.

Nejdramatičtější
Herečka Kateřina Brožová (41) a podnikatel Zdeněk Toman (47) ukončili své manželství po pěti letech v roce 2004. Rozvod provázely skandály, a dokonce i domácí násilí, při němž musela zasahovat policie. Na péči o dceru Kačenku se rozvášnění rodiče nakonec dohodli, ale o majetek svedli velké a trapné tahanice.

Nejrychlejší
Ani čtvrt hodiny si nepobyli u rozvodu moderátor Libor Bouček (29) a jeho slovenská kolegyně Marianna Ďurianová (31). Brali se v roce 2006 po půlroční známosti a ani jejich manželství nepatřilo právě k nejdelším – vydrželi spolu kvůli Mariannině nevěře pouze pět měsíců.

Nejčetnější
Málokdo se dokáže se svým partnerem rozvést hned dvakrát. Podařilo se to například Martinovi Stropnickému (52) a jeho exmanželce Lucii Stropnické (51). Brali se v roce 1980, v 90. letech se rozvedli kvůli vztahu Martina k Daniele Kolářové a po roce se znovu vzali. Druhý rozvod proběhl v roce 2005.