"Vzhledem k počtu natáčecích dní, které Dany v Ordinaci bude mít a sumě, kterou podle smlouvy bude za den natáčení inkasovat bude s největší pravděpodobností vydělávat méně, než na Primě," prozradil nám člen štábu Ordinace, který byl přítomen vyjednávání Novy s Morávkovou.

Podle informací Blesk.cz by si Morávková měla za Ordinaci vydělat 11 tisíc korun za natáčecí den. Natáčecích dnů by měla mít měsíčně mezi deseti až dvaceti. Nejlépe placeným hercem Ordinace tak zůstává Jiří Langmajer, který má za natáčecí den 15 tisíc korun. Jen o málo méně pak bere Zlata Adamovská.

Na Primě přitom Morávková za účinkování v seriálu Velmi křehké vztahy a zábavném pořadu Hádej, kdo jsem? inkasuje měsíčně téměř tři sta tisíc korun. Na Nově si ale vydělá pod dvě stě tisíc korun.

Fotogalerie
3 fotografie

Proč tedy herečka na Novu odchází? "Důvod, proč kývla na naší nabídku, nebyly peníze, ale fakt, že už jí role věčné mrchy, kterou hraje na Primě unavovala. Chce se posunout někam jinam. Nabídli jsme jí vícevrstevnatou roli, kde ji vedle silných emocí čeká i humor. A to se jí líbilo," dodává náš informátor.

Nečekaný přestup, který už Morávková, která je právě na lyžích v zahraničí, nepřímo potvrdila, logicky vyvolal na Primě hodně zlé krve. Zvláště sestry Bártů, scénaristky VKV se o odchodu své hlavní hvězdy dozvěděli až z Blesku. A zpráva je hodně nepříjemně zaskočila. Dá se proto očekávat, že konec mrchy Andrey v seriálu bude obzvláště krutý.