Odchod ambiciózní Andrey Rubešové, která se objevovala od prvních dílů, diváci opláčou. Na Primě jsou z toho v šoku…

"Nic o tom nevíme. Podle natáčecího plánu, který máme k dispozici do května, se paní Morávková v dalších dílech stále objevuje," řekla Blesku mluvčí Primy Jana Kocová.

Jak se ale Blesku podařilo zjistit, o odchodu Morávkové z Primy ví zatím jen nejužší vedení. "Hrozně se tady zpráva, že Dana odchází, tají," přiznal Blesku jeden ze zaměstnanců televize Prima.

Podle jeho informací je jisté, že postava Andrey Rubešové za dva měsíce končí. Pak se s ní budou muset diváci rozloučit.

Fotogalerie
4 fotografie

Na Nově tajnou dohodu s Morávkovou rozhodně nepopírají. "TV Nova oslovuje pro své pořady mnoho různých lidí a profesionálů ve svých oborech. Než jsou podepsány smlouvy, konkrétní jména ani pořady nekomentujeme," řekla Blesku koordinátorka seriálu Ordinace v růžové zahradě Johana Brzobohatá. Dana Morávková na SMS ani telefony včera nereagovala.

Vypočítavá potvora Andrea Rubešová byla pro Danu Morávkovou (37) rolí, která ji na Primě dostala do povědomí milionů diváků. Zřejmě ani ona sama se s Andreou po pěti letech neloučila s lehkým srdcem. O to víc její odchod na Novu zamrzí diváky i televizní šéfy.

Tím, že Dana Morávková přijala lukrativnější "kšeft" v nejsledovanějším současném seriálu Ordinace v růžové zahradě na Nově, udělala Primě pořádnou čáru přes rozpočet. V seriálu Velmi křehké vztahy se pohybuje od jeho prvopočátku, ještě když nesl název Rodinná pouta.

Na tváři Morávkové postavili ještě upoutávky na jarní programové schéma, v nichž je v šatech od Josefa Klíra stylizovaná do role vznešené královny. O tom, že se herečka rozhodla pro odchod, začínal v té době tušit jen málokdo.

Podle informací Blesku při rozhodování Morávkové hrála roli nejen finanční nabídka ze strany TV Nova.Od roku 2004, kdy se postava Andrey Rubešové poprvé objevila na obrazovce, se její charakter podle scénářů sester Bártových příliš nevyvíjel. Pro herečku tak bude nová role, kterou jí nabídli v Ordinaci v růžové zahradě, i uměleckou výzvou.