Bartošová s Monou Lisou evidentně počítala, podle jejích internetových stránek nemá od března naplánované žádné koncerty. Jako největší hvězda muzikálu měla mít deset tisíc korun za představení. Její manžel a manažer Jiří Pomeje nyní tvrdí, že zpěvačka přesune své aktivity do zahraničí.

Fotogalerie
3 fotografie

Má údajně nasmlouvané tři koncerty v Thajsku, v plánu jsou vystoupení ve Spojených, arabských emirátech o nichž se prý jedná s londýnskou agenturou. Ivetina nástupkyně Marta si nyní může mnout ruce. Původně měla hrát roli sestry titulní postavy, ale od ledna zkoušela jako tzv. swing i samotnou Monu Lisu.

"Všechny tři původní představitelky byly časově velmi vytížené, navíc ve věku, kdy by si mohly pořídit miminko. V divadle je to běžná praxe," řekla Blesku tisková mluvčí Divadla Broadway Martina Jandová.

Marta zkoušela stejně jako Iveta od počátku ledna a podle zdrojů ze zákulisí mohl kdokoli na jevišti vidět a slyšet, jakou postavu zpívá.

"Iveta si toho nevšimla asi proto, že sama chodila na zkoušky sporadicky," krčí rameny v divadle. V tuto chvíli se řeší, zda Jandová úplně odstoupí z původní role sestry Mony Lisy, anebo si ji zazpívá na první premiéře 4. března, kde bude místo původně plánované Ivety Bartošové v titulní roli účinkovat buď Monika Absolonová, nebo Dasha. Hlavní postavu by si měla Marta Jandová s největší pravděpodobností zahrát na třetí premiéře muzikálu. "Producent Oldřich Lichtenberg by měl rozhodnout do konce týdne," dodala mluvčí divadla.