Takhle ji na jevišti ještě nikdo neponížil!

Zpěvačka zkoušela muzikál Mona Lisa v Divadle Broadway, ale musela utéct. "Tak tohle nemám vážně zapotřebí," reagovala na režisérovu sprostotu Iveta, slezla z pódia, sbalila si a odjela.

Fotogalerie
7 fotografií

"Vydržím všechno, ale tohle opravdu ne. Nemám už chuť ten muzikál dělat," řekla Iveta Blesku. Roli Mony Lisy přitom pojala jako svoji životní roli. Navíc ve smlouvě stojí černé na bílém, že premiéru 4. března odzpívá ona.

"Ale jak mám pracovat v prostředí plném sprosťáren a urážek? Vždyť to tam slyšeli všichni," volá zoufale Iveta, která se prý na spolupráci s režisérem Národního divadla těšila, ale Libor Vaculík ji zklamal a veškerou úctu k němu ztratila.

Je to právě Iveta, kdo je hlavním tahákem muzikálu. A jeho producent Oldřich Lichtenberg to dobře ví. Poprosil tedy Ivetu, jestli by si to ještě nerozmyslela. Režisér Vaculík by se jí přede všemi omluvil a mohla by pokračovat.

Ivety se ale surové zacházení moc dotklo. Dokonce je schopna oželet i pěkný honorář deset tisíc korun za jedno představení, tedy nejvyšší, jaký kdo může v muzikálu dostat. "Člověk by měl mít k sobě úctu a peníze by ho zviklat neměly," nedá se Iveta. Jak to dopadne, se rozhodne zítra.

Každopádně, Iveta by na sobě měla mít i nejdražší kostým. Mladý kostýmní výtvarník Roman Šolc pro muzikál Mona Lisa navrhl celkem 200 kostýmů, za které Lichtenberg dal tři miliony korun. A samotný muzikál z pera Bohouše Josefa a Michala Davida ho přijde na 20 milionů korun.