Novácký moderátor Martin Pouva (45) v pátek přišel jako obvykle do práce a začal se připravovat na moderaci večerních Sportovních novin.

Najednou mu udělalo nevolno a odešel na toaletu. Na chodbě, která  k WC vede, náhle upadla do bezvědomí.

Ihned po kolapsu Martina Pouvy kolegové přivolali záchranku a snažili se ho oživit.

Po ošetření Martina Pouvu záchranka z Barrandova odvezla do motolské nemocnice, potvrdila to mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová s tím, že si stěžoval na bolesti v hrudníku s podezřením na infarkt.

Martin Pouva pro server tn.cz ale  infarkt vyvrátil. Podle něj se jednalo pouze o kolaps z vyčerpání.

Fotogalerie
2 fotografie

Vedení televize Nova řešila, kdo bude místo Pouvy zaskakovat ve sportovních zprávách. Nakonec sáhla po matadorovi Pavlu Poulíčkovi.

"Čas od času se stane, že redaktor není k dispozici. Mechanismy jsou nastavené tak, aby to bylo možné operativně řešit.“, uvedla mluvčí televize Nova Michaela Fričová.

Tým sporťáků na Nově čítá čtyři lidi. Vedle ostřílené dvojice Václav Tittelbach – Pavel Poulíček působí v oddělení i Jana Adamcová. A právě Martin Pouva, který je díky tříleté úspěšné činnosti na postu komentátora formule 1 mnohými fanoušky považován za nejlepšího ze zmiňované čtveřice.

Na Nově Pouva pracuje od roku 2005, nejprve uváděl pořad o Formuli 1. V médiích pracuje už od roku 1996. Je ženatý a má 2 syny.