Kateřina Moťovská totiž vilu v Jevanech určitě prodá. "Kdyby zaniklo i muzeum, to by mě opravdu mrzelo," dodal Moťovský.

Samozřejmě, že se všechno musí pořádně prodiskutovat s Karlem Gottem, ale muzeum v centru Prahy by se určitě těšilo větší návštěvnosti než 30 kilometrů od města.

"Nejdřív musí ale proběhnout dědické řízení a potom napnu všechny síly, aby Gottland fungoval v Praze," řekl Roman Moťovský, který bude chtít zuby nehty udržet to, co tak namáhavě budoval jeho zmizelý bratr Jan, a navíc, co je spojeno se jménem Karla Gotta.

Fotogalerie
1 fotografie


Historie jevanské vily

První zmínka týkající se vily v Jevanech je z roku 1927. Prvními majiteli byla rodina pražského továrníka Aloise Köpella. Sídlo obývala až do roku 1947, kdy prodali vilu zemědělskému inženýru Ročkovi. Jeho rodina pobývala v Jevanech až do 12. září 1969, kdy Roček prodal vilu rodině Gottových. Ta začala vilu částečně rekonstruovat. Další modernizaci a úpravy začal realizovat Karel Gott v 80. letech. V roce 1988 byla vila prodána společnosti Narex a v roce 1996 převzal vilu zpět Karel Gott. Ten ji užíval až do roku 2005, kdy ji zakoupil Jan Moťovský a začal budovat Gottland.