Myslíte, že se počítalo s vyšší sledovaností? "Šli jsme proti Top Staru, zaběhlému pořadu, a celou dobu jsme měli lepší sledovanost. Ale tak třeba budu dělat něco jiného a třeba už tam nebude Jitka (směje se). Mám spoustu jiných nabídek a paradoxně o mně začali hezky psát i novináři."

Jaký vztah máte k Vánocům a Silvestru?

"Miluju Vánoce, těším se na kapra, ale shon před tím nemám rád. Dárky kupuju měsíc dva předem, uklízím jen teoreticky, pečení cukroví samozřejmě nechám ženským. Na rozdíl od Vánoc se na Silvestra nijak extra netěším, takový mejdan si můžete udělat kdykoli. Na lusknutí prstu musí všichni skotačit a chlastat, toho mám za rok dost."

Bojkotujete Silvestra tím, že zůstáváte střízlivý?

"To se nedá bojkotovat... ale víte, že jo? Počkat, třeba minulý rok jsem byl doma úplně v klidu a jenom jsem si tak připil, nechtělo se mi nikam jít. Silvestry mívám klidné."

Zato teď prožíváte bouřlivé období. Ruka se hojí?

(ukazuje ruku a směje se) "Podívejte se. Teď už je hezká, že jo? Já mám takovej život, že vlastně se mi furt něco děje. Měl jsem různé úrazy a i bouračky, všechno to proběhlo v pohodě a vždycky jsem si řekl: Ježíšmarjá, nic se neděje, jdeme dál. Když se mi stalo tohle, chytil jsem si ruku a nějaké radary ve mně říkaly: A bacha, tak tady je zle!"

Zpanikařil jste?

"Ne. Paradoxně jsem byl úplně racionální. Měl jsem na sobě jenom velkou osušku, držel jsem si ruku a všude stříkala krev, strašně krve. V nemocnici jsem byl rychle, doktor otevřel dveře a tam byla jatka, koukal jak blázen. Já jsem ještě vtipkoval, říkal jsem: Doktore, příští týden letím do Londýna, budu v pohodě? Věděl jsem, že když už jsem tam, tak už asi neumřu. Doktor říkal, že ještě deset minut a vykrvácel bych. Teď už je to veselý, jizva vypadá dobře, rozcvičuju to, ale vidíte, že je to ještě nateklé. Šikovný doktor Skála, úplně božský. Děkuju!"

Hned se vyrojily nejrůznější domněnky...

"Tak to byla sranda. Poprosil jsem doktory, aby to tajili. Čtyři dny jsem byl na jipce a celou tu dobu se to nikdo nedozvěděl. Ale vzhledem k tomu, že jsem měl točit Přísně tajné, musel jsem to nahlásit. Některé časopisy psaly, že jsem se zasebevraždil, což mi přišlo docela vtipné. Kdo mě zná, ten ví, že bych se nezasebevraždil, já mám život rád, nic mi nechybí, jsem spokojenej. Nechal jsem se pak vyfotit i s doktorem, abych se mu aspoň trochu odvděčil. Doktor měl radost, říkal, že tolik esemesek nikdy nedostal. Fotograf chtěl, abych ukázal jizvu, a to mu pak foťák málem vypadl z ruky. Ale musel jsem to ukázat, protože kdybych se chtěl zasebevraždit, tak ten řez bude rovný, kdo by se s tím takhle pižlal."

Kromě toho se říkalo, že jste možná něco vypil.

"Myslím, že by se mi to nestalo, kdybych byl opilý, protože opilí mají štěstí. Ale sranda byla (usmívá se) o tři neděle později. Otvíral jsem diskotéku v Teplicích, Komín se to jmenuje, odzpíval jsem svoje věci a večer, když jsem odcházel po schodech, chytila mě taková šílená paní za bundu a já jsem spadl asi z deseti metrů."

Spadl jste na zraněnou ruku?

"Pád jako prase, padl jsem na hlavu, tu ruku jsem tam nechtěl strčit. Rozsekl jsem si hlavu, ještě tady mám steh, vidíte? Byla to nějaká zběsilá divoká žena, potom pokousala ochranku, dvoumetroví frajeři nevěděli, co s ní, a já měl svých starostí dost, mně tekla krev z obočí. Zašívali mi to v Teplicích, měl jsem na ksichtě sedm stehů. Tajil jsem to, říkal jsem si, to už by byl úplný konec, kdyby tohle někde napsali. Tak jsem točil Přísně tajné s rozsekaným obočím, pořezanou rukou a v brejlích."

Ten pořad končí. Mrzí vás to?

"Ne, myslím, že to bylo úplně suprový. Mně za ty roky nabízeli spoustu věcí, abych šel do zábavných pořadů, do seriálů... ale tahle nabídka se mi líbila, mohl jsem tam být sám za sebe. Byl to pro mě poměrně dobrý návrat na obrazovku, lidi poznali, že jsem v pohodě, že netlačím na pilu. Ale přinášelo to jiný problém: Jitka začala postupně... nechci použít slovo žárlit, ale novináři o ní psali, že je ta slabší. Paradoxně jsem ji ještě uklidňoval. Ale ona začala mít pocit, že mám lepší repliky, že mám větší prostor. Říkal jsem: Tak si klidně vem moje repliky, já s tím nemám problém. Začala se mnou na place bojovat, a to je vždycky špatně."

Co vám prováděla?

"Nikde jsem to neříkal, ale pořad skončil, tak to klidně můžu říct: Byly tam chvilky, kde to jiskřilo až moc. Ani vás to pak netěší. Chcete říct vtip, Jitka chce být ještě vtipnější, a už to pak nemá pointu. Nebylo to tak happy, jak to vypadalo, začala se mnou soutěžit. Jako dvojka jsme mohli vyrůst, ale Jitka se nepřizpůsobila. Já si ze sebe udělám srandu, to ona nechtěla. Chtěla být za moderátorku, bála se, aby ji lidi neškatulkovali do Pamely z Účastníků zájezdu. Dávala mi zabrat."

Myslíte, že se počítalo s vyšší sledovaností?

"Šli jsme proti Top Staru, zaběhlému pořadu, a celou dobu jsme měli lepší sledovanost. Ale tak třeba budu dělat něco jiného a třeba už tam nebude Jitka (směje se). Mám spoustu jiných nabídek a paradoxně o mně začali hezky psát i novináři."

Ale ztratil jste svoji image: Nedělám nic a mám se dobře.

"Neztratil. Lidi to nevnímají jako práci a já to taky nevnímám jako práci, pro mě je to zábava, takže vlastně zase nic nedělám (směje se). Sice normálně makám, ale to tam nepište, nebo si zkazím image. Nemám volný víkend, jsem furt v háji a docela za dobrý prachy. Ale na rozdíl od Leoše Mareše nevytrubuju, kolik za to mám a jak jsem na tom dobře. Nic nedělám, mám se výborně. Co je komu do toho, s kým chodím nebo kde chlastám."

Máte dar brát nepříjemné věci s nadhledem a humorem.

"To není dar, to byste se divila, to vás zasáhne. Četl jsem, že prodávám drogy, kšeftuju s auty, a to je v pořádku? Moje máma si v Itálii čte, že chodím do bordelů. Do bordelů nechodím, na co bych si kupoval baby?"

Seznamujete se asi snadno, viďte?

"Seznamuju se poměrně dobře (směje se) a snadno. Ale na ulici nikoho neoslovuju a nebalím, neb mi to přijde debilní. Líbí se mi, když se dva lidi poznávají. No někdy taky ne, když zlískanej sbalím holku na diskotéce a ráno odejde, tak si ji ani nepamatuju (směje se). Potkávám spoustu žen, a bohužel to všechno nestihnu. Za ten krátký život se to nedá. Je to smutný. Prostě to všechno nestihnu."