V roce 2001 ji po mnohaletém manželství opustil herec David Prachař (49). Navíc s kolegyní z divadla Lindou Rybovou (33), se kterou Dana sdílela společnou šatnu!

Rybová, která si před tím prožila vztah se zpěváky Janem Kalouskem, Danem Bártou a Robertem Kodymem, s Prachařem otěhotněla. Ten dal nakonec přednost mladé milence a manželku se dvěma dětmi nechal opuštěné s obrovskou hypotékou na dům.

Sama Dana později toto životní období označila jako ´očistec´. Začala natáčet seriál Redakce a snažila se dům, se kterým je spjata dlouhá historie její rodiny, zachránit. Navíc se starala o dceru Marjánku (dnes 14) a syna Jakuba (dnes 25). Z něj se stal úspěšný herec a hudebník, který v současné době žije s herečkou Marthou Issovou.

Karta se nakonec obrátila. Zatímco o Lindě Rybové není po jejím odchodu ze seriálu Ordinace v růžové zahradě a konci seriálu Letiště, téměř slyšet (v lednu porodila Prachařovi třetí dítě), hvězda Batulkové stoupá. Momentálně hraje na Nově v seriálu Comeback prodavačku Marcelku a po vítězství ve StarDance III se určitě další nabídky jen pohrnou.

Po letech samoty se herečce před nedávnem konečně podařilo najít lásku (více čtěte zde). Její přítel je sice o 12 let mladší, ale to Dana podle svých slov neřeší.