Jaké poklady z dětství schovávají po skříních a podkrovích další slavné ženy? Kdo spí s méďou a kdo oškubal plyšáka?

Kateřina Kristelová a její méďa
Autor: Barbora Pejšová

KATEŘINA KRISTELOVÁ: Barbíny už nechci, teď spím s méďou!
Moderátoka Kateřina Kristelová (28) jako malá milovala panenky a barbíny. "Vždycky jsem jim kružítkem udělala díru do pusinky a pak je krmila. Jedly špagetky, škubánky i tatranky. Pak jsem měla strašně ráda barbíny, na které jsem šila sexy oblečení. Nosily plavečky, měly už tehdy tanga a chodily na večeři nebo na párty. Přestalo mě to bavit zhruba v 11 letech, když jsem zjistila, že tyhle sny aplikované do barbín mohu žít sama. Ale mám je doma dodnes schované pro děti, až je jednou budu mít,“ vypráví Kateřina. Pohledné plavovlasé moderátorce se dost dlouho říkalo barbína a jí je tohle spojení už hodně protivné. „Jsem úplně někde jinde, už jsem dospělá ženská. Nebo si snad dovedete představit barbínu, jak pózuje nahá ve Venezuele?"

Zatímco panenky skončily ve skříni, plyšový méďa má mnohem exkluzivnější část Katčina bytu. Příteli (hokejista Martin Tůma - 23, pozn. red.) jsem slíbila, že když bude hrát, v posteli mě bude hlídat tenhle méďa,“ prozrazuje Kateřina Kristelová.

Katka je zamilovaná do hokejisty Martina Tůmy
Autor: Barbora Pejšová

EVA AICHMAJEROVÁ: Plyšáka jsem oškubala
Mašle vzala zasvé, stejně tak knoflíkové oči už dávno nejsou původní, přesto se moderátorka Eva Aichmajerová (30) se svou zamilovanou hračkou olympijského medvěda nedokázala rozloučit.

"Nikdy bych ho nevyhodila. Tenhle památeční medvídek je maskot olympiády v Moskvě z roku 1980. Ty očička jsem mu jako dvouletá holčička orvala," směje se. Oprýskaný panáček zase pochází ze sady dřevěných hraček, které dostala jako tříletá holka od babičky. "Hodně jsem jich poztrácela, ale pár kousků ještě doma mám. Tenhle je můj nejoblíbenější."

259274:gallery:true:true

SÁRA SAUDKOVÁ: Kuličky se mi rozkutálely
Původně chtěla ukázat kuličky, které ji provázely celým dětstvím, než je ale stačila Sára Saudková (41) vyfotit, zmocnily se jich děti a všechny kuličky se rozkutálely bůhvíkam. "S každým jarem jsme v dětství vrtali patami v zemi důlky a cvrnkali jako o život. Nejcennější byly skleněnky, o těch duhových ani nemluvě, ale dodnes jsou mi nejmilejší poctivé, otlučené hliněnky. Bohužel, ani těch už není... Ještěže mám zamilované loutky… To je krásný osud dobrých hraček - že si s nimi hrají všechny generace dětí až do roztrhání, nebo rozkutálení…"

Sára Saudková s dcerou Sárou
Autor: Samuel Saudek

KATKA SMEJKALOVÁ: Houpací oslík místo koně
První Česká Miss Kateřina Smejkalová (25) má dodnes na půdě domku rodičů schovaného houpacího oslíka. Dostala ho k pátým narozeninám. Jaké zklamání, že se nebude houpat na milovaném koníkovi... "Asi jsem byla zpočátku trošku zklamaná, ale rychle jsem si oslíka zamilovala." Katka nikdy nebyla typická holčička, která by si v koutku hrála s panenkami. "Mám o pět let staršího bráchu, takže jsem dětství prolítala venku, dělali jsme si bunkry, lezli po stromech, prali se. Nějakou tu panenku a barbínu jsem také měla, ale hodně jsem si vyhrála i s autíčkama..."

259269:gallery:true:true

YVETTA BLANAROVIČOVÁ: Mám medvědí zoo
Jako malá holka si k Vánocům přála pannu. Místo toho pod stromečkem objevila žlutého medvěda. „Tehdy jsem probrečela celou noc a moje maminka z toho byla strašně nešťastná, takže jsem pak v průběhu roku dostala asi dvacet panenek,“ vzpomíná herečka Yvetta Blanarovičová (45). Prvního medvěda obrečela, Prvníh la, u dalšího už si přála. Dnes má doma medvědí zoo. A sbírku m ku n neustále rozšiřuje... „Medvědy dostávám M ke každé příležitosti. t Ten úplně první Macko sedí u postele na Slovensku. Dodnes mám také dva hodně staré medvědy, kteří se mnou neustále putují. t Všude. Prvního js jsem dostala od své prv první lásky, druhého od druhé..."

259277:gallery:true:true


TYHLE UŽ HRAČKY OMRZELY!

HANA ZAGOROVÁ: Pannu jsem zakopala!
Nikdy nebyla panenkovský typ. "Ani moje sestra. Vlastně jsme naši první, dokonce mluvící panenku, zakopaly na zahradě. Nikdy jsme panny neměly rády," přiznává zpěvačka Hana Zagorová (62).

259271:gallery:true:true

ZLATA ADAMOVSKÁ: Kašpárek mi stačil
Také oblíbená herečka Zlata Adamovská (49) měla svoje zamilované hračky. Maňásky. vané "Milovala jsem kašpárka Milo a kozlíka. Vymýšlela ka k jsem s nimi příběhy a ty pak hrála jako divadelní představení pro celou r rodinu. Před dvaceti let lety jsem je všechny ro rozdala. Když jsem pa pak měla děti, pr pracně jsem je zase kupov kupovala..."

259278:gallery:true:true

Fotogalerie
3 fotografie