Jejich životní příběhy jsou silné. Partner Gabriely spáchal sebevraždu, když byla těhotná. Manžel Nadi se při umírání na rakovinu změnil rodině před očima ze statného čtyřicátníka ve vetchého stařečka, Janu otec dítěte opustil brzy poté, co otěhotněla.

Fotogalerie
6 fotografií

Každá z maminek se v pořadu seznámila s několika muži, kteří se přihlásili po odvysílání medailonku konkrétní ženy na Primě. Do užšího výběru pak nápadníky vybraly přímo samotné maminky. Společně s těmito muži zažily dobrodružství, schůzky i každodenní život s dětmi. Potenciální tatínkové postupně vypadávají ze hry. Poslední čtyři muži se nastěhují do rodiny. Nakonec se každá z maminek může (ale také nemusí) rozhodnout, jeli některý z těchto nápadníků opravdu mužem jejích snů. Pokud by nakonec nepřeskočila pověstná jiskra, maminka se svobodně rozhodne zůstat dál se svými dětmi sama a hledat jim tátu třeba nějakou jinou cestou než v televizním pořadu.

Gábina (25)

Gábina (25)
Autor: Archiv TV Prima

Od smrti manžela měla jen jeden vztah, do kterého asi vkládala až moc nadějí. "Ten muž nezvládl, že mám dvě děti, a opustil mě i přesto, že kluci na něj byli hodně zvyklí a fixovaní," vzpomíná Gábina. Do pořadu se přihlásila proto, že taková nabídka se v životě naskytne jen jednou. A taky chtěla, aby partnera, který ji bezdůvodně opustil, mrzelo, o co přišel.

"S tatínky v pořadu jsme byli taková tlupa, kde každý dělal něco a pomáhal. I když ke konci vládla menší "ponorka " a chvílemi si tatínkové lezli na nervy. Přece jen to byli soupeři a každý mě chtěl uchvátit a překvapit něčím jiným," pokračuje sympatická brunetka.

Přípravu dětí na příchod tolika mužů Gábina nijak zvlášť neřešila. "Děti věděly dopředu, že přijdou strejdové, se kterými si budou moci hrát. Všímala jsem si jejich reakcí, ke komu jdou či ne, který tatínek se jim věnuje více... Bylo to pro mne jedno z hlavních kritérií, jak se děti zachovají a jak se samotní pánové budou chovat a předvedou svůj cit pro rodinu."

Naďa (44)

Naďa (44) se synem Danielem (11) a dcerou Tinou (6) a potenciálním tatínkem Petrem v restauraci.
Autor: Archiv TV Prima

"Když manžel zemřel na rakovinu, byly Tince tři roky, Danovi o pět více. Bylo to hrozné, ale život musí jít dál. Mám dvě krásné zdravé děti a pro ty stojí za to žít! Nechtěla jsem se smířit s osudem a zůstat bez partnera," vzpomíná na těžké chvíle Naďa. Televizní pořad považuje za pomocnou ruku osudu.

"Doufala jsem, že mi Prima pomůže s výběrem tatínků a trochu mi je "proklepne" a bude eliminovat případná rizika. To se také stalo. Každý zájemce musel projít psychologickým testem a pohovorem," líčí podmínky soutěže.

Seznámit děti s potenciálními tatínky pro ni nebyl žádný problém. "Moje děti jsou komunikativní, kamarádské a vstřícné a ani s jedním z vybraných tatínků neměly sebemenší problém. Nemám obavu, že by nepřijaly toho, koho si vyberu, protože ve spoustě věcí máme stejný nebo podobný názor a v zásadních věcech se téměř nelišíme. Ony dobře vědí, že jsou a vždy budou pro mě na prvním místě a nemusejí se obávat případné konkurence."

Jana (32)

Jana (32) a syn Jiřík (3)
Autor: Archiv TV Prima

Jana doufá, že se pomocí televizní obrazovky seznámí i s lidmi, které by jinak nikdy nepotkala. "Dost těžké pro mě ale byly chvilky, kdy se do natáčení měl zapojit Jiřík. Od narození se snažím o určitý režim v jeho životě, který se ale natáčecím plánem a z něj plynoucí realitou občas naboural a já to těžce nesla. Bála jsem se, aby ho to nějak nepoznamenalo," vzpomíná Jana. Její obavy byly nakonec zbytečné. Jiřík si natáčení užíval, je to prý "komik" se vším všudy. "Dokonce má od té doby jasnou představu, co bude dělat, až bude velký. Říká: Budu zvukař. A běhá doma s čelenkou na uších (jako že sluchátka) a obrácenou hokejkou (jako že držák mikrofonu) a natáčí," směje se Jana.

Když měla Jana vzít "chlapíky", jak začal Jiřík potenciálním tatínkům říkat, na první setkání se synem, řešila to, ale ne nějak moc. "Jsme zvyklí pohybovat se mezi lidmi a ve společnosti, takže jsem mu nastínila situaci tak, že přijede pár kámošů a že si s ním pohrají. A to stačilo. Je sice ještě malej, ale celkem mu to pálí a i z pro mě obtížných situací si dokáže vzít jen to, co je mu příjemné. Když pak kluci přijeli, zajímaly ho dárky, které mu přivezli, a pak se soustředil hlavně na ty, kteří si s ním dokázali pohrát."