"Je to tak, ale víc k tomu říct nemůžu," přiznal jen Trnavský, který se o své výpovědi v seriálu dozvěděl před několika dny.

Trnavský, který měl na Nově smlouvu až do poloviny příštího roku, odmítá ke svému odchodu z Ordinace říct cokoli konkrétního. Blesku se ale podařilo zjistit, že rozhodnutí přichází z řad scenáristů a šokovalo celý natáčecí tým. Trnavský dosud patřil k nejpopulárnějším postavám Ordinace, doslova bořil žebříčky sexy mužů nejrůznějších mediálních anket, a pochvalovali si ho i lidé z Novy.

Teď, zcela nečekaně, po pouhém roce účinkování v seriálu, končí, a to definitivně. Prosáklo totiž, že postava inženýra Hakena v Ordinaci tragicky zemře! Je tedy zřejmé, že autoři si nenechali ani zadní vrátka pro Trnavského návrat. Proč se najednou úspěšný idol ženských srdcí tak moc znelíbil?

"Na Nově se šušká, že si někteří herci už delší dobu přepisují dialogy nebo části scénáře, protože se jim občas zdají prostě nelogické. Jenže Martin k tomu přidal i pár hlasitých poznámek a zřejmě se to doneslo nahoru," prozradil Blesku jeden člen natáčecího štábu.

Trnavský podle svých kolegů odchod ze seriálu nese statečně. Pro herce jeho kvalit to ale znamená, že přijde o několik set tisíc. Za jeden natáčecí den totiž bere herec formátu Trnavského téměř 15 tisíc korun. "Má štěstí, že, na rozdíl třeba od pana Potměšila, má v Brně svou úspěšnou divadelní společnost Frída a za léto natočil dva celovečerní filmy. Ale je jasné, že i pro něj to musí být rána," dodává jeden z Trnavského kolegů.

Teď bude mít práce méně, ale v létě se Trnavský nezastavil, více zde.