Oslavenkyni doprovodí orchestr Petra Maláska s kontrabasistou Robertem Baltazarem, saxofonistou Františkem Kopem a kytaristou Zdeňkem Fišerem.

O zvláštní koncerty Hegerové byl v minulých letech vždy mimořádný zájem a všechny vstupenky z předprodejů lidé obvykle vykoupili za pár desítek minut. Také pondělní pražské vystoupení je již dlouho vyprodáno.

Hegerová, která v předchozích letech v den svých narozenin koncertovala v Divadle na Vinohradech či Národním divadle, měla oslavu pětasedmdesátin před dvěma lety naplánovánu do Státní opery Praha. Nakonec z osobních a částečně i zdravotních důvodů jubileum oslavila jen se svými nejbližšími.

Hana Hegerová - Kdo by se díval nazpátek:

Jméno Hany Hegerové se stalo synonymem českého šansonu. Kariéru zahájila jako herečka v žilinském divadle. Na přelomu 50. a 60. let vystupovala v pražském divadle Rokoko a později v divadle Semafor v představeních Zuzana je zase sama doma, Šest žen či Dobře placená procházka. Zpívala a hrála také v legendárním filmu Kdyby tisíc klarinetů. Vystupovala na mnoha místech v zahraničí a dostala se dokonce do proslulé pařížské Olympie.

Za album Potměšilý host dostala v roce 1992 od firmy Supraphon platinovou desku. O čtyři roky později ji Akademie populární hudby zapsala do Síně slávy.