Nechce se jí ani pokračovat v seriálu Velmi křehké vztahy. Herečka se navíc uzamkla ve svém bytě, odmítá vycházet a komunikovat se světem. "Jsem opravdu zoufalá," přiznává dcera Tereza Brodská (40).

"Tvrdí, že je hrozně nemocná," řekl Blesku kamarád Brejchové a režisér Vladimír Drha. Byl to právě Drha, který pro herečku nechal napsat roli na tělo ve svém nejnovějším fi lmu Anglické jahody. V něm měla hrát prim po boku Viktora Preisse. "Odmítla na poslední chvíli. Prý je jí velmi špatně. V tom šibeničním termínu jsme hledali zoufale náhradu," přiznává Drha.

Brejchovou nakonec nahradil Ninou Divíškovou a fi lm, který by české Brigitte Bardot vydělal dobrých 500 tisíc korun, má za pár týdnů premiéru. "Janě ale o peníze nikdy nešlo. Šlo jí o dobrou roli," vysvětluje Drha, který je teď ve velkém napětí. "Jana mi oznámila, že chce ve VKV pauzu a že možná by točila Vánoce. Myslím ale, že se domluvila ještě se scenáristy a oni ji vypustili úplně," svěřuje Drha, který se prý na Brejchovou nezlobí.

"Kamarádíme spolu dál. Máme se rádi. Jen mi je to líto. Je to velká herečka. Kdyby se před lety dostala do Hollywoodu, předčila by i Elizabeth Taylor," říká Drha a pokračuje: "Všechny její nemoci pramení z toho, že není zvyklá žít sama a k tomu ještě v novém bytě. Vlastně ještě nikdy sama nebyla. Chlap střídal chlapa," míní Drha.