„Pan Bartoška má plnovous kvůli natáčení filmu, nic víc v tom nehledejte,“ vysvětlil novou image prezidenta festivalu zdroj z jeho blízkého okolí. Bartoška momentálně natáčí film režiséra Otakára Schmidta Don Quijote v Čechách, kde kromě něj hraje Bolek Polívka, Veronika Žilková nebo Pavel Zedníček.

S šedivým plnovousem se Bartoška objevil v luxusním pražském hotelu Mandarin Oriental, kde se konala jedna z posledních konferencí k filmovému festivalu.

Přijede hezounek Jude Law
Sukničkář Jude Law je už čtyřnásobnám otcem. Samantha Burke, známost na jednu noc, mu před časem porodila holčičku...
Autor: Profimedia

Nejznámější hvězdou festivalu bude britský filmový a divadelní herec Jude Law, který se ve Varech objeví 5. července a převezme Cenu prezidenta festivalu. Ocenění za přínos světové kinematografii převezme ruský režisér Nikita Michalkov. 

Mezi dalšími slavnými hosty se objeví herečky Marie de Medeiros, která se objevila v Tarantinově Pulp Fiction, nebo sedmaosmdesátiletá francouzská herečka Micheline Presleová. „Minimálně jedno slavné jméno máme ještě v záloze,“ uvedl Bartoška.

Programová ředitelka festivalu Eva Zaoralová uvedla, že festival zahájí oscarový film s Jeffem Bridgesem a zakončí pocta Hříšnému tanci. Do čela poroty usedne americký filmový prezident Ron Yerxa, českým zástupcem bude režisér Bohdan Sláma.

Fotogalerie
8 fotografií