Na letišti herečka rozdávala úsměvy a bylo vidět, že je v dobré náladě. I když spěchala do hotelu, stihla zamávat čtenářům Blesku. Doprovázel ji pouze její asistent.

Kromě úlohy čestné předsedkyně soutěže Česká Miss 2012 čeká Cardinale velmi nabitý program. Už zítra bude mít rozhovory s novináři. „V pátek se při generální zkoušce soutěže krásy seznámí se čtrnácti finalistkami, aby věděla, co ji v sobotu během přímého přenosu čeká,“ řekla Blesku ředitelka České Miss Michaela Maláčová (40), která s Cardinale a s partnery České Miss povečeří v luxusní pražské restauraci.

Těžký začátek herecké hvězdy

Claudia Cardinale je italská herečka tuniského původu. Sama se považuje ale za Afričanku. I když její předci pocházeli ze Sicílie, v jejich rodině v Tunisu se mluvilo pouze francouzsky.

Jako dítě zažila 2. světovou válku v severní Africe. Má na ni nepříjemné vzpomínky, především na to, že ve škole byla vnímána téměř jako nepřítel kvůli svému italskému původu. Válka pro ni znamenala skrývání se ve sklepeních společně s rodiči a mladšími sourozenci a časté stěhování.

Štěstí se na ni usmálo v roce 1957, kdy se ve svých devatenácti letech proti své vůli stala Miss Tuniska. Jejím snem tehdy bylo být učitelkou.

Stříbrné plátno osudem

Jako odměnu pak dostala zájezd na mezinárodní filmový festival do Benátek, kde její exotická krása nezůstala nepovšimnuta. Do dvou měsíců měla v rukou kontrakt na filmovou roli, přestože Claudia nikdy herečkou být nechtěla. Jak později říkala, asi právě v tom bylo její kouzlo, nestála o slávu a kariéru.

Její život ovlivňovaly dodatky ve smlouvě s producentem Francem Cristaldim, se kterým Claudia žila plných 15 let. Přesně tak dlouho smlouva trvala a Claudia nesměla po tu dobu přibrat na váze, měnit svévolně způsob oblékání ani líčení a hlavně musela před novináři tajit existenci svého malého synka Patricka. Nikdy se nevdala, ale již více než 25 let žije s otcem své dcery Claudie, režisérem Pasqualem Squiterim.

Fotogalerie
15 fotografií