Paní Monika jezdí ve švédském Volvu S 80. To si vybírají hlavně konzervativněji ladění lidé, kteří preferují pohodlí a dostatek prostoru. Mají také šanci vyrovnat se za slušný peníz majitelům věhlasnějších limuzín Mercedes či BMW.

Plynulost především

Pro konzervativnější řidiče a milovníky řazení je určená šestistupňová manuální převodovka. Vyznavači automatů budou nadšeni automatickým šestikvaltem Geartronic, který zajišťuje parádní plynulost změn převodových stupňů.

Auto plné hlídačů

S 80 je nabitá elektronickými strážci bdícími nad bezpečností jízdy. Například systém BLIS upozorňuje na nebezpečí srážky s motocyklistou v mrtvém úhlu. Aktivní tempomat bdí nad plynulostí jízdy na dálnici, v pohotovosti je také hlídač bezpečné vzdálenosti vozidla před vámi. Dobrým pomocníkem je strážce opouštění jízdního pruhu.

Je to obr

Volvo S 80 je velikánské auto. Bez 15 cm je pět metrů dlouhé, 1,9 metru široké a 1,5 metru vysoké. Kufr nabízí solidní objem 480 litrů. A celá tahle nádhera váží 1640 kilo.

Talentované motory

Na výběr je několik velmi zajímavých motorů, které mohou S 80 pohánět. Nabídka začíná na nejslabším 1,6litrovém turbodieselu se 115 koni a vrcholí zážehovým třílitrem o síle 304 koní. Ten je z nuly na stovce za pěkných 6,7 sekund, maximálka se pohybuje na hranici 250 km/hod. Naftové motory jsou velkou chloubou volva. Jsou svižné a zároveň úsporné (kombinovaná spotřeba výkonného D5 je 6,7 litru nafty na 100 km). Tento 2,4litrový turbodiesel nabízí velmi slušných 215 koní a skvělý jízdní prožitek.

KLADY A ZÁPORY

+ Výborné motory
+ Vysoký stupeň bezpečnosti
+ Skvělá ovladatelnost

- Konzervativní vzhled
- Průměrně velký kufr

Fotogalerie
5 fotografií