PROSTOR
Podkrovní místnost v novostavbě byla používána jako provizorní šatna a dočasný úložný prostor pro věci, které čekaly na své umístění.

PROBLÉM
Místnost o rozloze necelých 11 m2 v podkroví novostavby rodinného domu. Zadání majitelů bylo navrhnout interiér, který v současné chvíli poskytne prostor pro spaní a hraní a do budoucna půjde s minimální úpravou předělat na pokoj školáka. Úložné prostory byly samozřejmostí.

ŘEŠENÍ
Nevyužitý prostor pod šikminou byl ideální pro umístěni komody se spoustou úložného prostoru. Hloubku vestavěné skříně jsem přizpůsobila velikosti okoje. Bílá barva nábytku pomohla opticky zvětšit celou místnost.

DŘÍVE
Prázdná podkrovní místnost sloužila provizorně na ukládání a čekala na novou tvář, od podlahy až ke stropu. 

Původní stav pokoje

NYNÍ
Pouze 45 cm hluboká vestavěná skříň sklízí největší obdiv. Nezabírá místo a přitom se do ní hodně vejde. Minimalistický vzhled postele doplňuje celý interiér. No a v kapsáři už bydlí plyšoví kamarádi.

Dětský pokoj, který bude růst spolu s dítětem

Dispozičně vyřešit podkrovní místnost představuje obrovskou výzvu pro každého designéra a já jsem si to nemohla nechat ujít. Rodiče měli představu o rostoucím pokoji, který do budoucna půjde s minimální úpravou předělat na pokoj školáka. Mě ale víc zajímala představa malého chlapečka. Konec konců to bude jeho pokoj. A tak jsem zjistila, že miluje autíčka a velký žlutý bagr. Docela často si hraje s míčem. Má k tomu pádný důvod, jeho táta je skvělý basketbalový trenér. A také na začátku lásky jeho rodičů byl právě onen basketbalový míč.

Barevné ladění

BARVY
Žluté
dekorace přinášejí teplo a energii.
Červená je tu jen jako decentní barevný akcent.
Modrá do klučičího světa patří, zvýrazňuje

Fotogalerie
7 fotografií

Článek vznikl ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení.