Jaké rozměry by mělo mít vaše moře?

Na zdánlivě nekonečnou masu slané vody bazén sice nemá, ale i tak si v něm královsky zablbne celá rodina! Dospělý si dobře zaplave v hloubce 1,3 m, přičemž metr a půl vám umožní skákat šipky. Aby si dva zaplavali vedle sebe, potřebujete šířku pohybující se kolem 3,5 m. Abyste si plavání užili, délka by měla být alespoň 4 m. Sedmimetrový bazén doplněný o protiproudy zase udělá radost sportovnějším plavcům. Menší děti samozřejmě nikdy nenechávejte bez dozoru. A když už jsme nakousli téma dětí: postarejte se, aby se u bazénu maximálně zabavily a pořiďte jim třeba vodní pistole či nafukovací hračky.

Se Summer Fun solární sprchou Sunny se osvěžíte před a po skoku do studeného bazénu. Voda se zde jednoduše ohřívá sluncem.
Autor: OBI

Jak se o bazén starat?

Krycí plachta se bude hodit i během léta. Přes noc chrání bazén před nečistotami a ráno vás netrefí šlak z kontaktu s ledovou vodou. Zimní krycí plachta zase zabraňuje rozmnožování řas. Díky plachtě pak máte na jaře jednodušší znovuuvedení bazénu do provozu.

K tomu, aby voda byla bezpečná a křišťálově čistá, potřebujete filtry. Účinnějšího čištění docílíte s pískovou filtrací.

Péči věnujte i povrchu bazénu. S tím vám pomůže vodní vysavač: manuální či robotický. S oběma odstraníte hrubé nečistoty ze dna i ze stěn. Robotické vysavače jsou samozřejmě nejpohodlnějším řešením: stačí je jen zapnout a pustit do bazénu.

Jak si prodloužíte plaveckou sezónu až o 3 měsíce?

Budete k tomu potřebovat zastřešení bazénu. Řešení s UV ochranou a tónováním vám umožní plavat nezávisle na rozmarech počasí. Když zastřešení bazénu zkombinujete ještě s ohřevem vody, vaši plaveckou sezonu protáhnete o 2-3 měsíce.

Jaký tvar má mít bazén, a kam ho umístit?

Chcete hlavně plavat? Potřebujete obdélníkový či oválný bazén. Nebo v něm budete nejčastěji blbnout s dětmi? Tak se vám hodí kruhový bazén. Vaše „moře“ by mělo stát na slunci. Přehánět to se sluníčkem ovšem není dobré pro vaši kůži, proto v další kapitole probereme možnosti, jak u bazénu vyčarovat stín.

TIP: V OBI seženete bazény různých tvarů a velikostí, včetně příslušenství, navštivte web.

Stylová alternativa za slunečník

Vedle různých slunečníků u svého bazénu vykouzlíte stín i díky altánům s ocelovou konstrukcí a látkovou střechou. Chrání nejen před silným slunečním zářením, ale také před deštěm. Zahradní party nebo pohodové večerní grilování se proto nemusí rušit ani za špatného počasí.

Altány můžou, ale nemusejí mít závěsy.
Autor: OBI

Altány můžou, ale nemusejí mít závěsy. S nimi každopádně máte větší prostor pro přizpůsobování se pohybu slunce. Když závěsy nepoužíváte, jednoduše je uvážete ke sloupům. Podívejte se na další tipy, které z vaší zahrady vytvoří dovolenkové letovisko: načerpejte inspiraci v aktuálním katalogu Užívejte si venku. OBI vám všechno dopraví až ke dveřím.