Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bydlení podle horoskopu. Kde se budete cítit doma a jaký styl vám sedne?

/
  • Jak správně bydlet podle horoskopu?
    Jak správně bydlet podle horoskopu? (istock.com)
    27. ledna 2024 ● 06:00

    Každý máme o bydlení nějakou představu. Jaké jsou ty nejvhodnější podmínky právě pro vaše bydlení, aby bylo v souladu s temperamentem, který vám daly do vínku hvězdy?

    Najdete se v tomhle horoskopu? Odpovídá vaše bydlení vašemu znamení zvěrokruhu? Tak schválně!

  • 1.

    Beran (21. 3. - 20. 4.)

    Beran ocení moderní styl.
    Autor: iStock.cz

    Udržování bojového ducha je pro toto znamení nesmírně důležitou podmínkou. Beran se rád ocitne v obtížných situacích, ze kterých není tak snadné najít cestu ven. Nemá zájem žít v klidu a být neustále v komfortní zóně. Beran dává přednost překonávání překážek, proto by si měl pro život zvolit aktivní a moderní místa.

    Kde se bude cítit doma:

    Irsko, malá a hrdá země, pro Berana jako dělaná.

    Styl, který mu sedne:

    Jeho domov odpovídá tvrdohlavé a houževnaté beraní osobnosti a odráží lásku k síle a nechuť k otálení. Beran je ohnivým znamením, takže má rád materiály kované v pecích, jako jsou ocel a železo. Jeho vkus odráží i perfekcionistický přístup k práci se dřevem, holým betonem, černými nebo kovovými trubkami.

     

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Býk miluje všechno, co souvisí s přírodou – drsné dřevo, drsný kámen nebo mramorové desky.
    Autor: istock.cz

    Bohatství a luxus jsou hlavními podmínkami normální existence Býka. Hledá slibná místa, protože rád pracuje a vydělává peníze ne na chléb s máslem, ale alespoň na kaviár. Toto znamení dává přednost estetice a kráse, takže najde originální místa, která jsou příjemná pro oči.

    Kde se bude cítit doma:

    Švýcarsko, země pro ty, kteří jí rozumějí. Vše je tu v nejvyšší kvalitě, upravené a drahé. Tedy ne pro každého.

    Styl, který mu sedne:

    Býk miluje všechno, co souvisí s přírodou – drsné dřevo, drsný kámen, miluje i roztomilé, smyslné věci, jako jsou růžové stěny a mramorové desky. Býci jsou velkorysí a houževnatí, proto by měli kombinovat tyto vlastnosti v interiéru a neměli by zapomenout naplnit dům čerstvými květinami.

     

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Pro Blížence je nejlepší zvolit si pro život velká města, kde to žije a pulzuje
    Autor: istock.cz

    Rozmanitost není pro zástupce tohoto znamení prázdným slovem. Blíženci rychle reagují na situaci, dovedně se přizpůsobují časovým trendům a nikdy nepřestanou být aktivní. Pro Blížence je nejlepší zvolit si pro život velká města, kde to žije a pulzuje.

    Kde se bude cítit doma:

    Indie, země kontrastů, je pro ně to pravé.

    Styl, který jim sedne:

    Dualita Blíženců je často vede vybrat si mezi řešeními a interiér domu není výjimkou. Měli by si tedy vybrat to nejlepší z obou stylů: staromódní venkovský dům (skleněné skříňky, keramické umyvadlo) a sofistikovaný moderní (chrom a otevřený prostor).

     

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rakovi vyhovuje skandinávský styl.
    Autor: istock.cz

    Toto znamení oceňuje tradice, které se vyvíjely v průběhu staletí. Nezradí svou kulturu a prostředí. Hlavní věci pro Raka jsou upřímnost, jeho blízcí a stálost. Rak je v depresi, když je život příliš aktivní, dává totiž přednost klidu a rovnováze.

    Kde se bude cítit doma:

    Dánsko, země s drsným klimatem a nejšťastnějším národem na světě, který hygge a cit pro design vdechuje od narození.

    Styl, který mu sedne:

    Rak miluje útulné a klidné večery doma. Je nejdomáčtější ze všech znamení zvěrokruhu. Rčení „můj domov je moje pevnost“ je právě o něm. Skandinávský styl založený na konceptu hygge, umění pohodlí, mu vyhovuje. Pohodlné a útulné deky a polštáře, spousta denního světla a police s oblíbenými knihami by v jeho interiéru neměly chybět.

     

  • 5.

    Lev (23. 7. - 22. 8.)

    Lev miluje zářivé barvy, exotické vzory a výrazné prvky.
    Autor: iStock.cz

    Lvi zbožňují místa, kde vládnou věčná dovolená, zábava a pozitivní energie. V nudném a monotónním útočišti ztratí toto znamení své já. Může si až zoufat, když se v takovém místě bude snažit udělat svět krásnějším a zajímavějším.

    Kde se bude cítit doma:

    Amerika, země se samými nej, místo, kde se prezidentem může stát skutečně každý – a všichni jsou tu vítáni.

    Styl, který mu sedne:

    Když Lev vstoupí do místnosti, snadno ho poznáte. A když vstoupíte do lvího pokoje, okamžitě se ukáže, kdo tu bydlí. Vnitřek může nepřipravenou osobu dokonce šokovat – Lev totiž v interiéru předvádí svůj velkolepý a odvážný temperament. Miluje zářivé barvy, exotické vzory a výrazné prvky. Milovníci béžové a klidných tónů barev u Lva moc neuspějí.

     

  • 6.

    Panna (23. 8. – 22. 9.)

    V krvi Panen proudí praktický perfekcionismus.
    Autor: istock.cz

    Ať Panna žije kdekoli, vždycky najde důvody pro nespokojenost. Je už prostě taková. Panna si určitě najde něco, na co si bude stěžovat, zároveň bude neustále bojovat s nedokonalostí.

    Kde se bude cítit doma:

    Singapur, stát a hlavní město zároveň – to vše na prostoru menším než velkoměsto. Zelené město, kde podle zákona musí být každá budova v obchodních čtvrtích z 30 % zelená.

    Styl, který jim sedne:

    V krvi Panen proudí praktický perfekcionismus – jejich analytická mysl vyžaduje čistý a přehledný prostor kolem. Pokud jde o domov, je Panna velmi vybíravá a pečlivá. V interiéru Pannám udělají dobře neutrální tóny a umění, které okoření jejich povětšinou sterilní bydlení.

     

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy mají rády teplé a tvrdé dřevo.
    Autor: istock.cz

    Toto znamení hledá přátelské, zvoucí a atraktivní místo k životu. Váhy oceňují přírodu a vědí, jak si užít i těch nejmenších maličkostí. V každé věci najdou Váhy zrnko krásy a lásky. Tato kvalita jim pomáhá přizpůsobit se.

    Kde se budou cítit doma:

    Anglie se speciálním humorem, zvláštní zdvořilostí, čaji o páté a trochu puritánskou morálkou.

    Styl, který jim sedne:

    Každý miluje Váhy, je to tak snadné, jsou totiž okouzlující a inteligentní. Tyto vlastnosti nejlépe vystihuje moderní styl 50. a 60. let minulého století, dokonalá rovnováha mezi funkčností, designem a pohodlím. Váhy mají rády teplé a tvrdé dřevo. Vybírají si růžové, zlaté a bronzové akcenty a úhledný nábytek s elegantními liniemi.

     

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štírům bude vyhovovat retro styl s ošumělým dřevem a starými textiliemi.
    Autor: iStock.cz

    Štíři se rádi stávají oběťmi okolností. Pokud nedostatků v prostředí, ve kterém bude Štír žít, není tolik, nebo dokonce chybí, pak to pro podnikavé znamení není problém: vždy najde, kde uplatnit svůj potenciál negativity a nespokojenosti.

    Kde se bude cítit doma:

    Kambodža, země úžasná, krásná, plná tajemství, s milujícími a usměvavými lidmi, a taky země plná válek, genocidy, Rudých Khmerů a Pol Potova režimu. Je to země stejných kvalit, jakými oplývá i náš milý Štír.

    Styl, který mu sedne:

    Jako nejzáhadnější znamení zvěrokruhu mají Štíři nejen jakousi vnitřní sílu, která k nim lidi přitahuje, jsou ale také velmi roztomilí. Vyhovovat jim tedy bude retro styl s ošumělým dřevem a starými textiliemi na první pohled vytvářející pocit uvolnění a vyrovnanosti.

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Střelec má rád v domě malé upomínky na místa, která navštívil – koberce, kožené doplňky i tkané deky.
    Autor: istock.cz

    Střelec, věčný dobrodruh a cestovatel, vždycky hledá dobrodružství. I na tom nejnudnějším místě na Zemi najde něco, co by mohl dělat. Není pro něj problém spakovat si za půl hodiny svoje věci a navždy opustit známé místo.

    Kde se bude cítit doma:

    Austrálie, pevninská země, kde je všechno vzhůru nohama. Všichni tu chtějí žít nebo si alespoň užít stáří. Austrálie je kontinent nepřetržitého dobrodružství. Přesně to, co tak neodolatelně přitahuje všechny Střelce.

    Styl, který mu sedne:

    Střelec má rád v domě malé upomínky na místa, která navštívil – koberce, kožené doplňky i tkané deky. Kreativní nepořádek je jeho doména. Jeho srdce vyžaduje změnu, a tak by měl občas převěsit obrázky, změnit textilie, vymalovat nebo dát nový kabátek nábytku.

     

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozorozi se nevyhýbají moderním technologiím a inovacím.
    Autor: istock.cz

    Žádné problémy a obtíže nejsou překážkou pro tohle silné a vytrvalé znamení. Kozoroh bude odolávat systému, bude-li to nutné, v případě potřeby bude jako první bojovat s živly, a pokud bude vědět, že ho čeká světlá budoucnost, vydrží naprosto všechno.

    Kde se bude cítit doma:

    Německo a všude tam, kde vládnou zákon a pořádek, přesnost a čistota.

    Styl, který mu sedne:

    Symetrie, rovnováha a vše na svém místě – jen v takovém prostředí si může Kozoroh odpočinout. Kozorozi jsou fanoušci tradičního stylu, ale bez nádechu muzejní zaprášenosti. Upřednostňují kvalitní nábytek, vkusné barevné palety a vzory. Kozorozi se nevyhýbají moderním technologiím a inovacím. Jejich pozemský přístup k osobním záležitostem netoleruje žvanění.

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Vodnář rád styly kombinuje.
    Autor: iStock.cz

    Hlavní pro Vodnáře je najít zdroj inspirace. A je jedno, jestli půjde o negativní, nebo pozitivní zkušenost. Je jen důležité, aby poskytla emoce a zážitky, které Vodnáři zase nabijí jeho téměř nekonečný tvůrčí potenciál.

    Kde se bude cítit doma:

    Izrael, stát fungující v nepochopitelném stavu, stát, který neztratil svou národní kulturu a navzdory všemu a všem bohatne a vzkvétá.

    Styl, který mu sedne:

    Eklektický styl. Výstřednost a porušování pravidel jsou jeho silnou stránkou. Tíhne k vynalézavým designům s nostalgickými akcenty. Nudí ho tradiční vzory, cítí se dobře, když se vzory mísí. Ani starožitnosti nemusí mít funkční – potěšení mu přináší už pouhý pohled na krásný předmět.

     

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Zasněné a emotivní Ryby zbožňují moře a oceány a tedy i námořnický styl.
    Autor: istock.cz

    Ryby sní o životě v laskavé, jasné, spravedlivé atmosféře. Opravdu hrůzu pro ně tedy znamená nepřekonatelná překážka. Vždycky čekají zázrak, zásadní změny nebo aspoň příchod posla zvěstujícího štěstí a mír v celém vesmíru. Nenuťte je, aby si sundaly růžové brýle, jsou už prostě takové.

    Kde se budou cítit doma:

    Japonsko. Ostrovní národ, kterému nikdo nerozumí.

    Styl, který jim sedne:

    Námořnický styl. Zasněné a emotivní Ryby zbožňují moře a oceány. Takže jejich domov by měl mít alespoň několik prvků v námořním stylu. Doma by si měly položit proutěné koberce pískové barvy, použít bílé prádlo a modrý textil. Takový dům se pak pro Ryby stane bezpečným útočištěm, kam bude jejich loď každý den ráda vplouvat.

     

Přidat názor
Počet komentářů: 2

Uživatel_5489655: Dobrý den, tak já normálně horoskopům poměrně věřím, ale nemyslím si, že by v tomhle mělo hrát jakoukoliv roli znamení... Nehledě na to, že málokdy se páry shodují v jejich znamení, takže by podle tohoto článku nejspíš každý potřeboval jiný styl bydlení. My s manželem si naštěstí, bez ohledu na znamení, rozumíme a oba máme rádi vintage. Nejčastěji tedy nakupujeme dekoraci na našem oblíbeném e-shopu se starožitnostmi: http­s://ww­w.an­tikar­t.cz/ .

(26. 04. 2022 16:51)

ivannavratil386: Ještě horoskop do toho tahejte. Ne, jako nic proti ničemu. Jestli se tak někdo cítí líp, tak ať si to dělá klidně podle horoskopu. Ale jsem celý život praktik, takže my to řešili konzultací s návrhářskou firmou a za sebe si nemůžeme stěžovat. Ale rozhodně jsme teda nechtěli, aby to bylo do znamení horoskopa a vah, ve kterých s partnerkou jsme.

(09. 03. 2021 09:12)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy