Cílem architektů bylo vytvořit dokonalou domovskou základnu pro nový městský životní styl. Interiér perfektně vyvažuje veřejné a soukromé, světlo a stín, transparentní a skryté. 

Příbytek se nachází v modernistické rezidenční budově a patří mladému muži, který nedávno dokončil studia. Původní uspořádání naprosto nevyhovovalo jeho potřebám. Byt se totiž skládal z několika maličkých místností bez dostatku přirozeného světla. 

Architekti začali tím, že nechali vybourat všechny stěny. Zrekonstruovaný prostor nově zahrnuje otevřený obývací pokoj, jídelnu, kuchyň, soukromou ložnici, koupelnu a krytou terasu.

Malý vchod vede do chodby se skříněmi, které sahají od podlahy ke stropu a tvoří hlavní úložný prostor bytu. Funkce skříní se mění podle toho, u které se nachází místnosti, a nakonec ústí v otevřenou kuchyň.

Uprostřed bytu vznikla nová koupelna se dvěma vlnitými skleněnými panely, které umožňují výhled z obou stran. Ložnice, i když je poměrně kompaktní, těží z posuvných skleněných dveří, díky kterým vypadá větší a otevřenější.

Fotogalerie
19 fotografií