Dlouhý úzký podkrovní byt se nachází v budově skladu původem z roku 1872. Aby architekt zachoval tradiční otevřený pocit podkroví, navrhl kreativní řešení, které umožnilo začlenit ložnici nenápadně do hlavního obytného prostoru. Konkrétně vložil na jednu ze stěn úzký mezanin. Ložnice díky tomu získala soukromý prostor a podkroví zůstalo otevřené. Zachovalo si také dostatek přirozeného světla.

Dlouhá zakřivená zeď zakrývá schodiště vedoucí do prostoru pro spaní. Stěna nesahá až ke stropu, aby v ložnici vznikl volný prostor a mohlo sem proudit denní světlo. Dalším zdrojem světla je LED osvětlení, které je zabudované do horní části mezipatra a vrhá do prostoru měkké světlo.

Nová kuchyň je situována podél oken orientovaných na jih. Majitelé zde mohou pěstovat bylinky, zeleninu a rostliny v květináčích podél okenního parapetu. Aby kuchyně zůstala otevřená, visí na původní cihlové zdi jen jedna ocelová police, která drží sklenice na víno a láhve. Kromě toho zde nejsou žádné horní skříňky.

Za zbytkem zakřivené zdi se nachází bílá koupelna. Minimalistický prostor je kompenzován výraznými červenými trubkami. Za skládacími dveřmi se skrývá postel a pracovní stůl. Prostor lze snadno proměnit v soukromou ložnici uzavřenou od zbytku podkroví.

Fotogalerie
18 fotografií