Dvojice, která vlastní malý dvoupodlažní byt v jednom z činžovních domů, měla o novém domově poměrně jasnou představu. Velkou váhu přitom přikládali zejména kvalitě povrchových materiálů a detailů.

Architekti pro ně vytvořili eklektický, soudržný a velmi útulný interiér. Stylistickou základnu tvoří promyšlená paleta barev. Potkává se zde černá, bílá, zelená, dřevo v přírodních barvách a detailech, jako jsou bakelitové spínače, průmyslové nástěnky nebo moderní skryté dveře.

Standardně se v případě vícepodlažních domů nebo mezonetových bytů předpokládá, že ve spodním patře je obývací prostor, a na horní ložnici. Architekti v tomto případě ale použili mírně odlišné rozdělení funkčních zón.

Hlavní úroveň bytu je poměrně malá, pouze s kuchyní, jídelnou a koupelnou. Obývací pokoj se nachází v mezipatře, kde sdílí prostor s ložnicí. Kterou osvětluje střešní okno.

Jednoduchá kuchyň se vyhýbá zaplnění tím, že nemá horní skříňky. Spodní skříňky jsou matně černé a šedé, pracovní deska je světle šedá. Tmavší prvky, které zahrnují zábradlí z černé oceli podél schodů a v mezipatře, jsou vyváženy teplými dřevěnými podlahami a dřevěnými prvky.

Černá a bílá nástěnná police ladí se zbytkem interiéru a přidává místo pro vystavení drobných doplňků.


Fotogalerie
14 fotografií