Aromalampa slouží k rozpouštění vonného vosku nebo uvolňování esence vonného oleje či esenciálního oleje pomocí obyčejné čajové svíčky, která je umístěna ve spodní části. Použití aromalampy je jednoduché. Do nitra aromalampy vložíte svíčku, do misky aromalampy nalijete vodu ohřátou nejlépe na 40–50 °C a do ní přidáte pár kapek esenciálního či vonného oleje. (Zpravidla postačí 1–2 kapky na 5 metrů čtverečních prostoru.) Pak už jen stačí zapálit si svíčku a nechat se unášet několik hodin některou z úžasných vůní a relaxovat.

Na co si dát pozor při výběru?

Možná pro vás bude důležitý design, ale myslete také na to, že správná aromalampa by měla mít dost velkou nádržku, aby v ní tekutina vydržela, než dohoří svíčka, což je asi 4 hodiny. Vzdálenost svíčky od nádobky by měla být také dostatečná, aby se voda nezačala vařit. Přirozené účinky éterických olejů by se totiž vroucí vodou úplně znehodnotily!

Jakou vůni do aromalampy?

K dostání je nepřeberné množství vůní. Můžete vybírat podle momentální nálady nebo vám správně vybrané oleje mohou pomoct i při různých akutních potížích. Například pro dobrou náladu se hodí citron, grapefruit, mandarinka či pomeranč. Proti nespavosti jsou dobré levandule či meduňka. Při bolesti hlavy pomáhají mateřídouška, kardamom či levandule. Při nachlazení použijte eukalyptový, borovicový, citronový nebo zázvorový olej. Krásně pročistí dýchací cesty a uleví se vám.

  • Dejte pozor na správné dávkování oleje, jinak by se místo úlevy mohla dostavit bolest hlavy.
  • Hořící aromalampu také vždy umísťujte na bezpečné místo mimo dosah dětí a nikdy ji nenechávejte bez dozoru.

Zpříjemněte si podzimní večery vůní. Zklidněte mysl a udělejte si tu správnou pohodu a relaxaci s aromalampou. V naší fotogalerii se můžete inspirovat těmi nejzajímavějšími kousky, které aktuálně koupíte na internetu.

Fotogalerie
18 fotografií