Ruský dezertér Orlov (Daniel Olbrychski, 65) při výslechu sdělí CIA informaci o operaci "Den X", kdy má dojít ke zničení Spojených států. Pomáhat při tom má tajná ruská špiónka Evelyn Salt. Při vyslýchání je Orlov připojen k detektoru lži, který prokáže, že mluví pravdu.

Ukázky z filmu Salt
Autor: columbia pictures

Salt jen těsně unikne svým kolegům ze CIA a začne se schovávat. Za použití všech svých schopností a mnohaletých zkušeností jako tajná agentka se musí vyhnout zajetí a ochránit svého manžela, jinak nejmocnější světové síly, Amerika a Rusko, vymažou jakoukoli stopu o její existenci.

Ukázky z filmu Salt
Autor: columbia pictures

Film je plný vracení se do minulosti a Evelyných útěků. Divák nezůstane ani na chvíli ušetřen náhlým dějovým zvratům. Snímek nabízí nepřeberné množství akcí, které nikoho nenechají v klidu. Jednoduše řečeno, Salt je dalším z poměrně povedených "akčňáků".

Ukázky z filmu Salt
Autor: columbia pictures

Navíc Angelina Jolie je zde zase neuvěřitelně sexy. Kromě partnerky Brada Pitta (47) si ve filmu zahráli herci jako Liev Schreiber (Vřískot II, 43) a August Diehl (Hanební pancharti, 34). Akční thriller Salt bude mít premiéru v českých kinech 12.8.