Film měl začít včera v půl třetí odpoledne, ale při pohledu do poloprázdného hlediště, ve kterém převládali důchodci a dokonce tam seděli i dva transvestité, bylo jasné, že se slavnostní premiéra posune. „Čekám ještě na babičku a pak to začne,“ vysvětlil Blesku režisér Tomáš Kučera. Pak se na pódiu objevila zvláštní moderátorka, která si zřejmě odskočila z fitness centra. Alespoň byla tak oblečená.

Nejvíce očekávaná hvězda filmu Iveta Bartošová však nedorazila. „Paní Bartošová se moc omlouvá, ale nemohla přijít kvůli pracovní vytíženosti,“ vysvětlil režisér. Kdoví co měla Iveta za práci, že se nepřijela na svoji hororovou prvotinu podívat. Každopádně by byla potěšena.

Iveta umí umírat

Chválil ji nejen režisér, je třeba říct, že podala dobrý výkon. Tři minuty ve fi lmu běhala po domě, vyděšeně se u toho tvářila, jen ten hrubý hlas, co jí vybrali, jí neseděl. Hrála ředitelku školy Perlovou. Když ji vrah bodal, vypadala úplně bezvládně. A s těmi litry krve to působilo jako opravdová vražda. Zbytek fi lmu, tedy 87 minut, se střídala nuda s lekáním. Děj byl hrozně jednoduchý a bez děsivé hudby by zřejmě už v půlce fi lmu bylo prázdné kino.

Kritický Šmajda

Miro podal opravdu špatný výkon. Měl také divný hlas a poté, co ho vrah dobodal, ho už nikdo z postav filmu nehledal. Zřejmě se na něho zapomnělo. Byl to horor, ale lidé se v sálu smáli. Když vrah vyskočil ze skříně nebo se náhodně objevil za oknem, působilo to jako parodie. Herci, včetně hlavní herečky Ireny Máchové, měli scénář napsaný naivně. Vždyť kdo běží nahoru po schodech, když ho honí šílenec s nožem, a vykašle se na otevřené dveře?

Tohle fiasko opravdu stačí vidět jen jednou, ze zvědavosti. Jinak byste pak možná měli chuť zavraždit režiséra. Přestože je mladý, příjemný a do hororu obsadil i svého bratra Honzu Kučeru, snímek to nezachránilo. Kdo byl vrah, Blesk prozradit nemůže. Všichni totiž museli podepsat slib mlčení…

Fotogalerie
13 fotografií