Blesk totiž ví o čtvrteční tajné schůzce Michala Davida a režiséra Discopříběhu 1 a 2 Jaroslava Soukupa. Ten už »trojku « točit nechce. Má prý jinou práci. Podle informací Blesku ale souhlasil s tím, že na film prodá autorská práva, jež vlastní společně s dědici Eduarda Pergnera, který k oběma předešlým dílům dělal scénář!

„Tak to opravdu je. Tak jsme se předběžně dohodli. Víc bych to ale opravdu nechtěl komentovat,“ přiznal Blesku David. Otázkou totiž je, za kolik Soukup práva prodá. Podle zdroje Blesku jde zatím o částku tří milionů korun. „A to by pro mě byl už strop!“ přiznává Pavel Pásek, který je s Jiřím Pomeje producentem filmu, stejně jako tomu bylo u Kameňáků.

Náklady na Discopříběh 3 se mají vyšplhat až na 35 milionů. „Půjde o retro z 80. let, tedy nikoli o výpravu ze současnosti, a tím se to prodražuje. Jsme v začátcích, ale věřím, že ta trojka vyjde,“ svěřil Pásek, současný producent megaturné Michala Davida. „Funguje mi to s ním náramně, a proto jsem odkýval Discopříběh 3,“ vysvětlil Pásek.

Fotogalerie
6 fotografií

Discopříběh byl natočen v roce 1987, Discopříběh 2 v roce 1991 a od té doby Michal David usiloval o »trojku«. „Oba filmy byly strašně úspěšné a vím, co doteď dělá ta písnička na koncertech. V trojku věřím opravdu strašně moc,“ řekl David, který by k třetímu pokračování složil úplně novou hudbu s tím, že úvodní Discopříběh by zůstal.

„Až se podepíše smlouva a herci, které oslovíme, do toho půjdou, potřebuji na hudbu tak dva tři měsíce,“ přiznal David, který s Páskem doufá, že velevážený pan režisér Renč také kývne. Současnou synopsi napsal Mirek Vaic, který by se zhostil i scénáře, stejně jako u Kamarádů do deště.

„Psal bych hudbu na scénář a to jde daleko rychleji, než jak tomu bylo v minulosti. To byla hudba a na ni se psaly texty a příběh,“ říká Michal, který se v Discopříběhu 3 zřejmě objeví také. „Jenom ale v té úplně nejmenší epizodní roli,“ upozorňuje Michal, který na roli herce není vůbec zvyklý.