Arnold Schwarzenegger v listopadu opustil pozici Kalifornského guvernéra. Aby dostál své přezdívce Guvernátor, která vznikla skomolením pozice s jeho nejslavnější rolí, zanechal po svém odchodu Kalifornský rozpočet v katastrofálním stavu. Deficit činil 19 miliard dolarů! Schwarzenegger pak několikrát prohlásil, že by rád kandidoval na amerického prezidenta. Když se nesetkal s kladnými ohlasy rozhodl se pro návrat před filmové kamery.

Tak dlouho prosili, až kývnul

Jeho přátelé z umělecké agentury několik let žadonili, aby se k nim přidal a natočil s nimi film. Teprve až po ukončení své funkce guvernéra se rozhodl jít do dalšího filmu naplno. Přesto ještě nedávno dělal okolky. Když se ho před pár týdny novináři ptali, jestli hodlá natočit nějaký akční trhák, odpovídal velmi opatrně. "Nevím, jestli ještě vydržím tři až šest měsíců sedět na place."

Ačkoliv si nyní Arnold Schwarzenegger dělá zálusk na velké role, v době svého úřadu neopovrhl ani menší rolí po boku Sylvestera Stallonea v akčním thrilleru The Expendables: Postradatelní.

Schwarzennegerova nejznámější postava Terminátor má jednu snadno zapamatovatelnou hlášku: "Já se vrátím!" Tak uvidíme, kdy se znovu dočkáme dvaašedesátiletého herce na stříbrném plátně.

Fotogalerie
6 fotografií