Podle informací Blesku si Brodská naplánovala svůj odchod velkolepě. „Scenáristům jsem musela dát šanci, aby mohli příběh Báry patřičně dohrát. A vidím, že vymysleli opravdu zajímavé věci,“ dodala tajemně herečka. „Ukáže se, že novinářská práce partnera Báry Ondřeje je riziková,“ prozradil Blesku producent Michal Reitler.

A Brodská dodává: „Mým přáním je, aby Bára opustila seriál ve velkém stylu, důstojně.“ Zřejmě se jí přání splní. Tereza Brodská o odchodu ze seriálu Ulice přemýšlela téměř rok. „Nejsem typ, který by se rozhodoval unáhleně. Ale myslím, že postavě Báry Jordánové už jsem dala opravdu hodně. Vždyť jsem s ní žila od první klapky seriálu dlouhých pět let,“ dodala s tím, že rozhodně nešlo o žádný konfl iktní odchod. „Chci se jen věnovat také jiným projektům. Za ty roky v Ulici jsem jich moc nestihla,“ uzavřela.

Herečka odmítá to, že by z Ulice chtěla odejít z rodinných důvodů, aby mohla více času trávit s manželem Herbertem Slavíkem a synem Samuelem. „Kluci jsou velcí. Nepotřebují, abych s nimi byla pořád,“ míní.