Film, který je režijním, scenáristickým i producentským debutem Petra Jákla, tak pozměnil historické žebříčky nejúspěšnějších "prvních víkendů" domácích filmových novinek. Přišlo na něj dokonce o 12.000 diváků více než na dosavadního držitele návštěvnického rekordu, Svěrákovy Vratné lahve. Ty přilákaly v roce 2007 před filmová plátna vzápětí po premiéře "jen" 107.357 diváků.

Kajínek ukradl rekord Vratným lahvím

Na druhé místo v aktuální tabulce návštěvnosti Kajínek odsunul dosud vedoucí animovaný příběh Shrek: Zvonec a konec, který během jednoho měsíce nasbíral v českých kinech už 384.000 diváků. Hned za ním skončil sci-fi akční snímek nazvaný Počátek s Leonardem DiCapriem v hlavní roli, který o víkendu zhlédlo 27.097 lidí.

Vejdělkova komedie Ženy v pokušení, která v tabulce návštěvnosti figuruje už jedenadvacet týdnů, skončila pátá. Producenti už na karlovarském festivalu přivítali miliontého diváka, i když oficiální čísla jsou poněkud nižší. Unie totiž nesleduje všechna kina, ta menší v jejím zorném úhlu chybí.

Dalším zástupcem domácí kinematografie v první desítce je Svěrákův dobrodružný animovaný a hraný příběh Kuky se vrací. Zatím ho vidělo 233.770 diváků.


620870:gallery:true:true